Anonim
Ribbon van Shin Azumi

Ribbon is de titel van een nieuwe kandelaar van de Japanse ontwerper Shin Azumi voor het Britse huismerk Innermost.

Lint dat eerder dit jaar als prototype in Milaan werd tentoongesteld, is nu in productie en zal in september worden gelanceerd bij 100% Design in Londen.

Het volgende komt van Innermost:

-

De oprichting van Ribbon was een waar liefdeswerk voor Innermost en ontwerper Shin Azumi. Geïnspireerd door de uitdaging om een ​​21e-eeuws herontwerp van de kandelaar te maken, kwam Shin met een werk van gratie en eenvoud. Zowel Shin als Innermost wilden een ontwerp dat over 200 jaar nog steeds relevant zou zijn; iets dat mensen zouden gebruiken en doorgeven aan de volgende generatie.

Innermost beheerde het complexe proces van het vertalen van Shin's visie in een solide vorm - waarbij het gieten van investeringen, handwerken en veel polijsten met zich meebracht. De eerste 2 sets van tools faalden en er waren een aantal innovaties voor nodig om de problemen op te lossen en goed te krijgen.

Ribbon is als prototype geïntroduceerd op de beurs in Milaan in 2008 en is momenteel verkrijgbaar in gepolijst roestvrij staal. De fabriek Innermost koos ervoor om mee te werken, dit is de meest complexe investering die ze ooit hebben gedaan en het item had veel complexe jigging nodig en een speciale ondersteunende structuur in was die zich vormt met het ontwerp wanneer metaal wordt gegoten en na koeling wordt weggesneden en gerecycled.