Anonim
Robert Stadler bij Galerie Emmanuel Perrotin

Dissipations, een tentoonstelling van werk van ontwerper Robert Stadler, opent dit weekend in Galerie Emmanuel Perrotin in Parijs.

De tentoongestelde werken omvatten deze reeks meubelstukken gemaakt van gestapelde planken die zijn gelakt of gestoffeerd. Boven: "Mogelijke plateform" 2008

Boven: "Mogelijk lage tabel" 2008.

Boven: "Mogelijke Meridienne" 2008.

Meer Robert Stadler-verhalen op Dezeen:

Birfucations at Carpenters Workshop Gallery

Corso Restaurant

Pentaphone

Nuit Blanche-installatie in een kerk in Parijs

Hier is wat informatie over de tentoonstelling van Galerie Emmanuel Perrotin:

-

Robert STADLER "Dissipations"

76 rue de Turenne: 6 septembre - 14 oktober 2008

Robert Stadler werkt op alle verschillende ontwerpvelden en wist de hiërarchie tussen het freelance-voorstel en de industriële commissie. Hij vermengt zich met ondernemingen die bedoeld zijn voor meer gebruik en voor experimentele projecten. Zijn realisaties nemen voortdurend verschillende vormen aan.

Een van zijn eerdere projecten, getiteld "Do Cut" (2000), is een abstract object zonder typologie. Het wordt verkocht met een zaag; op deze manier kan de eigenaar vervolgens de vorm van het stuk wijzigen en beslissen over de functie door de komende jaren. Het artistieke werk van Robert Stadler vindt een echte echo en ontleent evenveel aan design als aan hedendaagse kunst. Een voorbeeld is de ophanging getiteld "Alquimista" (2003), gerealiseerd in de favela Rocinha van Rio, gemaakt van materialen die worden gebruikt voor de decoratie van het carnaval, of "Pools & Poef!" (2004) een reeks elementen bekleed met leer bekleed in de Chesterfield-stijl.

Voor "Dissipations", zijn eerste solo-show in Galerie Emmanuel Perrotin, presenteert Robert Stadler een reeks nieuwe projecten: een platform gemaakt van verschillende op elkaar geplaatste modules, op een dergelijke manier van lagen. Het omvat een mysterieuze kracht die de statische volgorde van de elementen lijkt te hebben verstoord, gereorganiseerd volgens een fluctuerende logica. De verschillende materialen komen overeen met de verschillende functies van het stuk: gelakt hout voor de planken en stof voor de andere delen.