Anonim

Another Kountry van Roy McMakin

Een nieuwe collectie van werk van de Amerikaanse kunstenaar en architect Roy McMakin is te zien op gevestigde vestiging & zonen LIMITED in Londen.

De tentoonstelling Another Kountry, omvat meubels die met de hand in het atelier van McMakin zijn geproduceerd, naast foto's van de kunstenaar.

"Ik ben geïnteresseerd in geheugen, hoe subtiele manipulaties zowel vertrouwdheid als dissonantie kunnen veroorzaken", zegt McMakin.

De tentoonstelling loopt tot 31 maart.

Hier is wat meer informatie van gevestigde en zonen:

-

Gevestigde & Sons presenteert met trots Another Kountry van de internationaal befaamde kunstenaar Roy McMakin. Dit omvangrijke oeuvre dat nu wordt gelanceerd als een nieuwe collectie van Limited Editions in samenwerking met Estabicated & Sons is gebaseerd op cruciale momenten en stukken uit de carrière van McMakin.

De collectie bevat patchhoutwerk trouw aan de gevestigde en herkenbare techniek van McMakin. Naast een stoel met ventilator, een bijzettafel met iep, een leunstoel met leunstoel en keramiek, zal Estab Designed & Sons een verzameling foto's van McMakin tonen, die zijn moeiteloze vaardigheden als kunstenaar benadrukken om over te stappen naar architectuur en meubeldesign. De idiosyncratische stijl van McMakin is zichtbaar in de individueel geselecteerde inlays en patch-houtwerk voor elk stuk.

De werken van McMakin zijn vooral meeslepend omdat ze niet eenvoudigweg zijn onderverdeeld in categorieën van functionele en niet-functionele of ontwerp en kunst, maar eerder bestaan ​​in een continuüm tussen deze eenvoudige dichotomieën, waarbij de fysieke en emotionele ruimte wordt onderzocht die objecten in ons leven innemen.

'Mijn interesse gaat niet echt uit naar mij, materialen of nieuwe vormen. Ik ben geïnteresseerd in geheugen, hoe subtiele manipulaties zowel vertrouwdheid als dissonantie kunnen veroorzaken. Veel hiervan komt van een persoonlijke, poëtische verkenning. Ik vind het relevant dat ik mezelf niet als een ontwerper beschouw, ook al is design betrokken bij het proces van wat ik maak. Ik ben meer geïnteresseerd in betekenis en hoe het is vervat in objecten. Ik denk dat een van de grootste verschuivingen / focus van betekenis optreedt rond functionaliteit. Wanneer een object van louter contemplatief wordt in dienst van een behoefte (zoals om op te zitten), wordt het ingewikkeld ', zegt McMakin.

Roy McMakin is een kunstenaar en architect, die woont en werkt in Seattle en die Matthew Marks Gallery sinds 2003 vertegenwoordigt. Zijn stukken, gestoffeerd, geverfd tot een minutieuze afwerking, of achtergelaten in hun natuurlijke hout, worden allemaal met de hand geproduceerd in zijn studio met een vakmanschap dat tegenwoordig zelden wordt gezien.