Anonim

Occidorient door François Mangeol

De Franse ontwerpstudent François Mangeol heeft Occidorient ontworpen, een interpretatie van een Perzisch tapijt met Times New Roman-letters.

Het ontwerp maakt gebruik van het alomtegenwoordige lettertype om een ​​patroon te creëren dat lijkt op dat op traditionele tapijten.

Hier zijn meer details van Mangeol:

-

Occidorient (Occident / / western - / Orient // East)

Occidorient is een tapijt. Het verbergt een essentiële functie van representatie. Het probeert twee verschillende, oosterse en westerse culturen te doorkruisen, met behulp van representatieve codes en probeert aan te bieden, een tweede lezing en een update van een knowhow.

Historisch gezien gaat het Perzische tapijt over goddelijk. Het vulde altijd een dubbele functie in, praktisch en symbolisch. Het is dus gebouwd als een architectuurwerk, dat een plan vertegenwoordigt. Het vestigt een magische ruimte inclusief de sfeer van het universum. De grootte (indeling) "kelleghi" of "kelley" komt heel dicht in de buurt van 16/9 van onze bioscoop- en tv-schermen, dit scherm waar we onze wereld ontwerpen.