Anonim

Sieraden Mayrhofer van Xarchitekten

De Oostenrijkse architecten Xarchitekten hebben het interieur van een juwelier in Linz, Oostenrijk, afgewerkt met vloerbedekking en plafond.

Sieraden worden weergegeven in vier houten delen die bedoeld zijn om schatkisten op te roepen.

Een vrijdragende kassa strekt zich vanuit een nis de kamer in.

Foto's zijn gemaakt door Max Nirnberger.

De volgende informatie is afkomstig van Xarchitekten:

-

Sieraden Mayrhofer

De meest interessante trends in het ontwerp van winkels houden zich bezig met de samenhang van de producten en hun omgeving - dus de ruimte waarin ze worden gepresenteerd. Verder begrijpen we winkelontwerp als een onderdeel van de huisstijl, als een communicatie-instrument voor inhoud en doelen. Het concept is gebaseerd op de intentie om ruimte te definiëren als een sensueel waarnemend fenomeen en deze nauw te verbinden met de manifesten van de juweliers.

Een tapijt bedekt de vloer, de muur en het gebogen plafond. We begrijpen de huid als het ideale en oorspronkelijke presentatieoppervlak voor juwelen. Zo worden de kwaliteiten van de huid vertaald naar de ruimte. Met een zacht omarmend tapijt wordt de oorspronkelijke ruimte nieuw gevormd en wordt het een sensueel gebeuren: 4 houten kisten, symbolisch opgevat als schatkisten, fungeren als etalages, tentoonstellingssysteem en opslag.

Locatie: Hauptplatz 22, 4002 Linz, Oostenrijk
Klant: Mag Michael Mayrhofer
Constructiegegevens:
Bebouwde oppervlakte: 81 m2
Vloeroppervlakte: 55 m2

Substantie: Mixed Stonewall, bezet met stenen pilaren gedeeltelijk onder cultureel erfgoed gebogen bakstenen plafond onregelmatig geplaatste nissen

Space Shell: Floor-Wall-Ceiling-Continuum: Houten scheurconstructie, axiale afstand 35 cm, 2-delig gewapend RIGIFORM - lambrisering. Tapijtoppervlak op vloer-wand-plafond

De schaal is ontwikkeld, gepland en geproduceerd in 3D-modellen op verschillende schalen (consistente planning). Ter ondersteuning van de constructieve realisatie is de plattegrond op schaal 1: 1 afgedrukt en op de bouwplaats geplaatst.

Meubels: opgedoken hout verborgen armatuur, automatische sluiting