Anonim

Feel the Difference van NL Architects

Nederlandse praktijk NL Architects heeft de brutalistische gevel van de Slovenská Národná Galéria (Slowaakse Nationale Galerij) in Bratislava getransformeerd in een omgekeerde snelweg met wegmarkeringen en auto's.

De installatie valt samen met een tentoonstelling van het werk van NL Architects in het gebouw, ontworpen door Vladimir Dedecek en voltooid in 1979.

De tentoonstelling, genaamd Modernice! is momenteel te zien in het museum tot 21 juni. Boven: originele foto door Hertha Harnaus.

Meer informatie over de tentoonstelling op de blog van NL Architects.

Hier is wat meer informatie van de architecten:

-

Modernice! NL Architects bij Slovak National Gallery, Bratislava

Van 19 mei tot 21 juni heeft de Slowaakse Nationale Galerij in Bratislava ons uitgenodigd voor een tentoonstelling in een spectaculaire meer dan 50 meter lange 'brug' van het museum. Met de titel 'Modernice!' de tentoonstelling toont 'tal van projecten in verschillende stadia van ontwikkeling' van NL Architects.

Als inleiding op deze tentoonstelling is een korte reflectie op het brutale sculpturale museumgebouw van Vladimir Dedecek bijgevoegd. De brutale en elegante gevel wordt momenteel verwoest door een gigantisch reclamebord dat zijn kwaliteiten verhult. Het project 'Feel the difference' is een poging om een ​​specifieke advertentie voor dit gebouw te bedenken.

Meer Dezeen verhalen over NL Architects:

Moving Forest van NL Architects