Kenmerken

The Golden Age: the Simulation door Paul Nicholls | Dezeen

The Golden Age: the Simulation door Paul Nicholls | Dezeen
Anonim

De gouden eeuw: de simulatie door Paul Nicholls

Deze film van Paul Nicholls van de fabrieksfotografiestudio Factory Fifteen werd bekroond als beste film op de CG Architectural 3D Awards 2011 in de categorie architecturale film / animatie.

Nicholls maakte de serie tijdens zijn studie aan de Bartlett School of Architecture naast zijn collega Kibwe Tavares, auteur van de Robots of Brixton-film die we eerder deze week publiceerden.

Hier is wat informatie van Paul Nicholls:

De simulatie

THE GOLDEN AGE is een film die speculeert over kunstmatige intelligentie binnen een gesimuleerde architectuur. Het houdt zich bezig met technologie, synthetische geprogrammeerde ruimtes en de tijdelijkheid van onze directe geconcipieerde omgeving, fysiek of anderszins.

Het maakt deel uit van een breder project dat kijkt naar een 'gedownloade' architectuur, die de consumentistische levensstijl die we allemaal gewend zijn radicaal verandert.

De ruimtes in 'The Simulation' hier zijn 'geconstrueerd' en 'gefilmd' in de synthetische digitale ruimte die de site wordt van onbeperkte verkenning. De film gebruikt het boek "The Diamond age" van Neil Stevenson (waarin de hele wereld is geconsumeerd door nanotechnologie) als een bouwpunt voor meer wetenschappelijk en technologisch onderzoek naar de huidige ontwikkelingen en theorieën over moleculaire nanotechnologie, in het bijzonder 'FOGLETS', zwermen nanorobots die vrijwel alles kunnen aannemen.

"Stel je een microscopische robot voor. Hij heeft een lichaam ter grootte van een menselijke cel en 12 armen steken in alle richtingen uit. Een emmer van dergelijke robots kan een 'robotkristal' vormen door hun armen in een roosterstructuur te koppelen. Neem nu een kamer, met mensen, meubels en andere objecten erin - het is nog steeds grotendeels lege lucht. Vul de lucht volledig vol met robots. De robots worden Foglets genoemd en de substantie die ze vormen is Utility Fog, wanneer een aantal utility foglets handen vasthoudt met hun buren vormen ze een herconfigureerbare reeks 'slimme materie'. ”Dr. J. Storrs Hall Research Fellow van het Institute for Molecular Manufacturing.

De film vraagt ​​zich af wat zo'n sprong naar de technologische singulariteit met dergelijke technologieën zou betekenen voor de manier waarop we op de meest fundamentele manieren omgaan met onze fysieke omgeving, ook al is het zelf gebaseerd in de synthetische gesimuleerde ruimte, waar kunstmatige intelligentie komt waarschijnlijk het eerst voor.

De lijnen tussen de onbeperkte modelruimte en de fysieke ruimte vervagen. De titel "De Gouden Eeuw" duidt op een periode van oorspronkelijke vrede, harmonie, stabiliteit en voorspoed en is ontleend aan de Griekse mythologie die verwijst naar het eerste tijdperk van de mensheid.

"The Simulation" maakt deel uit van twee films en een scriptie waarin dergelijke concepten worden onderzocht, allemaal onder de hoofdtitel The Golden Age.