Architectuur

Scholen moeten hoge kwaliteit bevorderen - Aberrant Architecture

Scholen moeten hoge kwaliteit bevorderen - Aberrant Architecture
Anonim

Het VK kan "lessen leren van schoolbouw in Brazilië" - Aberrant Architecture

Nieuws: na het nieuws van deze week dat de Britse overheid gebogen en glazen wanden op nieuwe schoolgebouwen beperkt, dringen Kevin Haley en David Chambers van Aberrant Architecture er bij het ministerie van Onderwijs op aan naar de gestandaardiseerde scholen te kijken die door Oscar Niemeyer voor Brazilië zijn ontworpen in de 1980's, die de architecten presenteren in het British Pavilion voor de Architectuurbiënnale van Venetië.

"Het leren van lessen uit het bouwen van scholen in Brazilië helpt ons de nieuwe ideeën te ontwikkelen die hard nodig zijn om het ontwerp en de productie van schoolgebouwen in het VK te verbeteren, " zei Chambers, terwijl Haley uitlegde hoe het paar is "met behulp van het onderzoek dat we hebben verzameld om het ontwerppotentieel voor een vergelijkbare aanpak voor het VK te onderzoeken. "

De gestandaardiseerde 'baseline'-sjablonen voor basisscholen en middelbare scholen die deze week zijn gepubliceerd, stellen beperkingen aan de kamergrootte, de verdiepingshoogte en de bouwvormen voor 261 vervangende schoolgebouwen gepland in het Verenigd Koninkrijk, als onderdeel van een poging om kosten te besparen.

In reactie hierop heeft Haley gezegd: "In Brazilië was het ontwerp van de 508 Integrated Centres of Public Education (CIEP's) niet alleen gestandaardiseerd om de kosten te verlagen. Het zeer ambitieuze ontwerp, gedeeld door elke school, induceert een globale perceptie van een norm, een nieuwe standaard - een standaard van hoge kwaliteit. "

Boven: Animatie van educatie in het Britse paviljoen

Net als de CIEP's in Brazilië stelt Haley voor dat het Verenigd Koninkrijk "onze scholen meer open moet stellen voor hun context" en suggereert dat "elke regio zijn eigen gestandaardiseerde ontwerp zou kunnen creëren, met inbegrip van lokale culturele en klimatologische vereisten."

"Het idee dat elke gemeenschap, van voorstad tot favela, trots kan zijn op eersteklas architectuur, waardoor elk kind dezelfde kansen krijgt, is zeker een overtuigend ideaal, vooral vandaag, wanneer de moderne samenleving in Brazilië, en in toenemende mate in het VK, , is meer en meer verdeeld tussen arm en rijk, "zei Haley.

Boven: Animatie van educatie in het Britse paviljoen

Het eerste onderzoek van Aberrant Architecture is gedocumenteerd in hun tentoonstelling "Animating Education" op de biënnale, waar ze modellen tonen die elk van de in Brazilië voltooide CIEP's vertegenwoordigen.