Anonim

Belangrijkste projecten van Sou Fujimoto gefotografeerd door Edmund Sumner

Diavoorstellingfunctie: naar aanleiding van het nieuws dat de Japanse architect Sou Fujimoto het Serpentine Gallery Pavilion 2013 ontwerpt, volgt hier een aantal van zijn bekendste projecten, waaronder het Final Wooden House gemaakt van dikke houten balken en het Tokyo Apartment met vier huis- gevormde appartementen op elkaar gestapeld.

Huis O is een van de oudste projecten van de architect en werd ontworpen als een weekendverblijf in Chiba. Huis N werd recenter voltooid en is een woning met drie lagen muren en plafonds.

De grootste projecten van de architect zijn het Kindercentrum voor psychiatrische revalidatie, een behandelcentrum voor geestelijk gestoorde kinderen en de Musashino Art University Library met houten planken.

Sou Fujimoto voltooide onlangs ook Huis NA, een woning met nauwelijks muren, en maakte deel uit van het team dat een Gouden Leeuw won op de Architectuurbiënnale van Venetië voor het ontwerpen van woningen voor mensen die dakloos waren geworden door de ramp van 2011. Zie meer architectuur door Sou Fujimoto.

Alle fotografie is door Edmund Sumner.

Lees verder:
  • architectuur