Anonim
Huis T van Tsukano Architect Office

Een smalle verticale plak op één hoek is de enige onderbreking van de monolithische gevel van dit eenvoudige witte huis in Miyazaki, Japan, door Hiroshima studio Tsukano Architect Office (+ diavoorstelling).

Ontworpen met een eenvoudige rechtlijnige vorm, heeft de sobere woning met twee verdiepingen een enkel venster dat in de smalle opening is geschoven, evenals een donkere gang die naar binnen leidt.

Een deur aan het einde van de gang komt uit in de eetkamer van het huis, ongeveer een meter onder het maaiveld, waar een groot raam een ​​binnenplaats onthult achter de lege gevel.

Deze binnenplaats overspant de breedte van het gebouw en wordt over het hoofd gezien door elke kamer binnen. Het oppervlak bevindt zich op hetzelfde niveau als de grond buiten de muren, maar het is ook uitgelijnd met werkbladen in de keuken en een betonnen ontbijtbar in de eetkamer.

Tsukano Architect Office ontwierp het huis met twee bijna identieke plattegronden, waardoor een woonkamer direct boven de eetkamer werd gecreëerd, een keuken die in lijn ligt met de slaapkamer op de bovenverdieping en de studeerkamer met een badkamer precies boven het hoofd.