Anonim
Stedelijk Museum verwerft eerste 3D-geprinte stoel

Nieuws: het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft Solid C2 van Patrick Jouin gekocht, het eerste meubelstuk dat in één stuk 3D-geprint is.

Gemaakt in 2004 door de Franse ontwerper Patrick Jouin in samenwerking met digitale fabrikanten .MGX door Materialize, de stoel Solid C2 werd gemaakt van elkaar kruisende linten van materiaal die tradities in meubels negeren ten gunste van de vrije vormvormen die 3D-printen mogelijk maakt.

"De stoel Solid was het eerste meubelstuk gemaakt met de SLS-techniek [selectieve lasersintering] in één stuk", zegt de curator van het museum voor industrieel ontwerp Ingeborg de Roode. "Het toont duidelijk de mogelijkheden van deze techniek om zeer gecompliceerde structuren te maken."

Dit is de eerste 3D-geprinte stoel in de collectie van het Stedelijk Museum - wiens badachtige uitbreiding we vorig najaar hebben gepresenteerd - en de curatoren hebben ervoor gekozen om het in rood te kopen.

Het museum heeft ook twee One_Shot.MGX krukken van Jouin uit 2006, vijf Snotty Vazen van Marcel Wanders uit 2001 en een Miss Piggy-ring van Ted Noten uit 2009.

We bezochten Materialise Leuven, België, als onderdeel van onze roadtrip voor Print Shift, ons eenmalige tijdschrift over additive manufacturing.

Meer over 3D-printen »

Hier is wat meer informatie van .MGX door Materialize: