Architectuur

Huis in Geochang door Studio GAON

Huis in Geochang door Studio GAON
Anonim

Huis in Geochang door Studio GAON

Studio GAON, architecten uit Seoul, ontwierp dit huis op het Koreaanse platteland voor een stel dat met pensioen wil gaan en walnoten wil laten groeien (+ slideshow).

Het echtpaar, in de zestig, had een huis nodig waar ze bij hun ouders en dochter konden wonen.

Het houten huis ligt op een zonnige heuvel in de buurt van de provinciestad Geochang en heeft traditionele Koreaanse architectonische kenmerken, waaronder een verhoogd houten "maru" -dek met uitzicht op het omliggende platteland.

De dochter en ouders worden respectievelijk ondergebracht op de tweede verdieping en op de begane grond en delen de woonkamer en de woonkamer met de eigenaars.

Het huis is ontworpen om een ​​gevoel van rust en privacy te creëren, waardoor de eigenaren na hun lange carrière kunnen uitrusten.

"Het landschap is zo vredig dat het voelt alsof het middagdutje in een lichaam zweeft als een zacht blazende wind", schrijft studio_GAON. "Niemand belemmert of verbiedt het binnendringen, maar het huis is zo vreemd gelegen dat niemand van buitenaf de binnenkant kan zien."

Hier is wat meer informatie van de architecten:

Huis in Geochang

House in Geochang is het huis gebouwd op een zonnige heuvel van Geochang, een Koreaanse provinciestad. Er is een lange, borstelige kornoelje in de site, en een bron naast de boom die altijd voor zoet water zorgt. Er is ook een klein zwembad aan de voet van de heuvel.

Het landschap is zo vredig dat het voelt alsof het middagdutje in een lichaam zweeft als een zacht blazende wind. Niemand belemmert of verbiedt het binnendringen, maar het huis is zo vreemd gelegen dat niemand van buitenaf de binnenkant kan zien. De helling van de heuvel is matig steil en de wind waait zachtjes. Dit is een ideaal land met heuvels, water, wind en bomen.

Het huis werd gebouwd door een sexagenarisch stel dat bij octogenarische ouders zou gaan wonen. De huiseigenaar, die zijn hele leven aan sociale bewegingen (arbeidersbewegingen) wijdde, lijkt op Prometheus, een titaan in de Griekse mythologie.

Het echtpaar hielp anderen gedurende hun hele leven, en zelfs nu zorgen ze bij elke gelegenheid voor anderen. Ze zijn van plan om walnoten te verbouwen na het voltooien van het huis. Dus wilden ze een land dat geschikt is voor de landbouw, en een huis dat echte ontspanning kan bieden.

Dus wilden we een bescheiden en gezellig huis, dat de Titan, die na een lange tijd rust neemt, niet wakker zal maken van zijn dutje. Nap is een tijdelijke slaap, een slaap die zorgt voor een heldere geest na het ontwaken. Hier zullen ze slapen en goed rusten. Om deze reden hebben we besloten om het huis te noemen als 'Huis, waar schaduw rust'.

Vereiste ruimtes zijn kamers voor het paar, respectievelijk ouders en dochter, woonkamer als gemeenschappelijke ruimte, twee toiletten en een zolder. De relaties binnen het gezin zijn goed, maar we streefden ernaar discreet afstand te houden en het privéleven te beschermen om ongemak als gevolg van overdreven nabijheid en overmatige aandacht te voorkomen.

Op de oostelijke hoek, waar het kornoelje duidelijk te zien is, zetten we een keuken en eetkamer, en aan de andere kant, projecteerden de woonkamer naar de hoofdaanpak, en voegden een brede vloer toe. Om deze reden, als we het huis vanaf de voorkant zien, is het gedeelte aan de linkerkant een ruimte voor schoondochter en het gedeelte aan de rechterkant is een ruimte voor de schoonmoeder.

De leefruimte voor de schoondochter is een keuken en eetkamer, waar de kornoelje en de lente heel dicht bij zijn. De leefruimte voor de schoonmoeder is de woonkamer en de hoofdkamer, met een goed uitzicht op een tuin en een dorp. Voor een dochter, die een aparte ruimte wil, een kamer toegewezen met een balkon op de 2e verdieping, en van daaruit kan ze een gesprek hebben met een persoon op een terras verbonden met een keuken, op zoek naar elkaar.

Vanwege de vorm van de site was het huis enigszins gekanteld langs de oost-west-as en nam het een langwerpige vorm aan. Omdat het landschap van de heuvel aan de noord-westkant zo mooi was, moesten ze worden gezien vanuit de keuken en woonkamer, en we maakten ramen naar het zuiden en het noorden om warm zonlicht vanuit het zuiden te ontvangen.

Zoals de huiseigenaar wenste, hopen we dat de familie dit huis zal herinneren als hun nieuwe huis, als het gezellige en comfortabele huis, dat troost krijgt van de natuur. Het gebouw zal, net als een boer die storm heeft doorstaan ​​en uiteindelijk een teemvolle oogst heeft verzameld, een permanente woonplaats zijn voor het gezin van drie generaties.

Architect: Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh + studio_GAON

Projectteam: Sangwoo Lee, Minjung Choi, Sungpil Lee, Seongwon Son, Hanmoe Lee
Foto's: Youngchea Park
Locatie: Hangi-ri, Ungyang-myeon, Geochang-gun, Gyeongsangnam-do, Zuid-Korea
Programma: Huis
Gebied: 596㎡
Gebouw gebied: 128, 47㎡
Bruto vloeroppervlak: 163.78㎡
Building Scope: 2F
Gebouw-tot-landverhouding: 21, 56%
Verhouding vloeroppervlak: 27, 48%
Structuur: Wood Light Frame Construction
Afwerking: stucwerk, hout
Supervisie: studio_GAON
Ontwerpperiode: 2012.9.1 - 2012.12.4
Bouwperiode: 2013.1.12 - 2013.5.2

Siteplan - klik voor grotere afbeelding Plattegronden - klik voor groter beeld Lange sectie - klik voor grotere afbeelding Dwarsdoorsnede