Anonim
Szwalnia door Karina Wiciak

Oppervlakken lijken aan elkaar te zijn genaaid met dikke zwarte draad in dit fantasierijke bar- en restaurantinterieur door de Poolse ontwerper Karina Wiciak.

Szwalnia, wat "naaikamer" betekent in het Pools, werd ontworpen door Karina Wiciak van ontwerpstudio Wamhouse als de achtste in een twaalfdelige reeks ingebeelde interieurs met een ontwerp op basis van een slachthuis.

"Dit ontwerp is geïnspireerd op alles wat met maatwerk te maken heeft, maar op een meer symbolische manier toegepast", aldus de ontwerper.

Elk overlappend wit oppervlak is omzoomd met gestreepte zwarte lijnen, waardoor de indruk ontstaat dat delen aan elkaar zijn genaaid om de kamers te vormen. Dit motief wordt ook gebruikt op de stang en onderstellen van tafels met een glazen blad.

De ruimte wordt gedeeld door gordijnen van blauwe stof, die ook achter de bar worden gehangen en over trappen worden gedrapeerd.

Rijen met gigantische kleermakersspelden worden in de vloer gestoken om leuningen en balustrades te maken. Krukken en stoelen doen denken aan oversized speldenkussens.

Lampen in de vorm van gordijnkwastjes hangen aan het plafond en klossen worden aan de muren bevestigd.

De meest recente bars en restaurants die we hebben gepubliceerd, zijn onder meer een brasserie in 1920-stijl in Basel door Herzog & de Meuron en een parkeergarage in Stockholm die is omgebouwd tot een diner- en nachtclub. We hebben ook een speciaal bord voor eet- en drinkgelegenheden op Pinterest.

Zie meer restaurant- en barinterieurs »

Wamhouse stuurde ons de volgende projectbeschrijving:

Szwalnia is het achtste ontwerp uit de XII-collectie

"Szwalnia" (wat in het Pools "naaikamer" betekent) is een combinatie van modern design, minimalisme, evenals een snufje magie en fabelachtige sfeer.

De achtergrond van het interieur bestaat uit witte muren en vloeren "genaaid" met zwarte draad. In plaats van typische scheidingswanden, zijn er grote oppervlakken van hangend doek, die ook een ongewoon aanzien van de trap vormen. Vergrote kleermakerspennen dienen als karakteristieke ornamenten, terwijl ze ook een balustrade, stoelsteunen of hockerpoten vormen.

Kleine poefs, die op speldenkussens lijken, verwijzen ook naar het motief van een naaikamer.

Dit onderscheidende interieur wordt aangevuld met lampen in de vorm van gordijnkwastjes, evenals muurornamenten in de vorm van knoppen van een oude naaimachine.

Het "Szwalnia" -ontwerp omvat lampen genaamd "chwost" (in het Pools "kwastje"), een "zszyty" -tafel (in het Pools "genaaid"), evenals een stoel, een hocker en een bladerdeeg genaamd "nabity" (in het Pools "spiked").

Over de collectie XII

De collectie "XII" zal bestaan ​​uit 12 thematische interieurontwerpen, samen met meubels en accessoires, die in elk deel met elkaar zijn verbonden, niet alleen qua stijl, maar ook bij naam. Elk volgend ontwerp wordt binnen een maand gemaakt en het duurt een jaar om de hele collectie te maken.

Visualisatie moet hier meer zijn dan een ontwerp, dat wordt weggegooid na implementatie van het interieurontwerp, maar vooral een afbeelding, die een diepere betekenis heeft en individueel kan functioneren, bijvoorbeeld als een afdruk op een muur, of zelfs een CD dekken.

Dit zullen geen interieurs zijn die op een specifieke volgorde zijn gemaakt, maar ontwerpen die zijn gebaseerd op de fantasie van de auteur en zijn fascinaties van verschillende soorten. Het zal mogelijk zijn om een ​​specifiek interieurontwerp te bestellen in de vorm van aanpassing van het geselecteerde deel van de collectie, op basis van exclusiviteit.