Anonim
Prenzlauerberg appartement door Sophie von Bülow

De Berlijnse architect en ontwerper Sophie von Bülow klopte door muren tussen twee woningen om dit ruime appartement in haar thuisstad te creëren (+ diavoorstelling).

Sophie von Bülow moest helemaal opnieuw beginnen bij de renovatie van de twee appartementen in de wijk Prenzlauerberg in Berlijn, die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer waren aangeraakt.

"De appartementen waren volledig versleten, " vertelde Von Bülow aan Dezeen. "Alles moest nieuw worden gedaan, wat een mooie uitdaging was."

Twee openingen op volledige hoogte werden gemaakt in de muren tussen de aangrenzende appartementen en de lay-out werd herschikt om beide te omvatten.

Von Bülow streefde ernaar de oorspronkelijke kenmerken van het pand te herstellen en te behouden. "We probeerden de mooie details te behouden, zoals het oude art nouveau-stucwerk, delen van de oude houten palen en de prachtige ramen, " zei ze.

Peelingbehang werd verwijderd zodat de muren opnieuw konden worden geverfd en neutrale kleuren konden worden geschilderd, terwijl houten vloeren werden geschuurd en geolied.

De badkamervloer werd vervangen door een dekvloerachtig materiaal gemaakt door het Duitse bedrijf Concreed, dat ook werd gevormd tot een wastafel op een muur van witte tegels.

Tafels in de woonruimtes zijn ook ontworpen door Von Bülow, inclusief de salontafel gemaakt van vierkante stalen buizen en bedekt met gepigmenteerd voorgespannen beton.

De kamers zijn gevuld met een eclectische mix van meubels, fittingen en ornamenten, waaronder metalen gereedschapskisten die worden gebruikt voor het opbergen van kleine items en een geschaafd rood varken.