Anonim
Joan D'Austria door External Reference

Het Spaanse bedrijf External Reference heeft een taxigarage in Barcelona omgebouwd tot een huis en studio voor een art director met een draadframe voor het presenteren van objecten en een bed verborgen in een zithoek op het eiland (+ diavoorstelling).

Het verbouwde magazijn werd ontworpen door External Reference voor art director Chu Uroz, die een huis wilde waar hij ook vergaderingen, modeshows, castings en fotografie-opnames kon houden. "De ruimte wordt een soort bewoond landschap waar publiek en privé interactie hebben met enkele duidelijke grenzen", aldus de architecten.

De woonkamer is een open ruimte op de mezzanine op de eerste verdieping. Het heeft een vloer met witte panelen, opgedeeld in zigzaggende contouren, die over een reeks hoekige ziteenheden lijken te vloeien.

De grootste van de twee banken verbergt een bed, dat naar wens kan worden uitgetrokken of opgeborgen, evenals opbergruimtes voor tijdschriften en portefeuilles. Hierdoor kan de kamer worden gebruikt als een slaapkamer, een woonkamer of als een ruimte voor gietstukken en modeshows.

Een keuken, badkamer en inloopkast bevinden zich aan één kant en kunnen worden verborgen achter een reeks schuifdeuren.

De trap die de mezzanine met de begane grond verbindt, wordt omgeven door een structuur van wit metaalframe, die door de bewoner wordt gebruikt om verschillende objecten en designcollecties te exposeren.

De begane grond biedt plaats aan een grote open ruimte voor fotografie-opnamen. Er is ook een kantoor en een vergaderruimte onder de mezzanine.