Anonim
Broodtafel door Airhouse Design Office

De tweede bakkerij die deze week op Dezeen te zien is, is ontworpen door de Japanse studio Airhouse Design Office en heeft een boom die uit de gebogen houten toonbank groeit (+ diavoorstelling).

Bread Table van Airhouse Design Office bevindt zich in de centrale Japanse prefectuur Gifu en is een kleine bakkerij met een winkelruimte en een keuken gedeeld door een structureel multiplex-toonbank.

Rieten manden opgestapeld met broden en draadrekken van gebak worden gestapeld op intervallen langs de toonbank, terwijl doorzichtige polycarbonaat golfplaten langs de voorkant liggen en een roze gloed afgeven wanneer de kamer 's avonds wordt verlicht.

Dezelfde golfplaten zijn ook gebruikt om een ​​muur en het interieur van de deur te bekleden, die een dikke houten handgreep heeft.

"De multiplex-toonbank kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals een displayruimte, kassa of een werkruimte om brood te snijden en deeg te kneden, " zei architect Keiichi Kiriyama.

De keuken en verkoopruimte zijn ontworpen om even zwaar te zijn, met de grote tafelachtige platformbalie ertussen.

"Voor deze winkel met een klein personeelsbestand stelt het ontwerp de eigenaar in staat om altijd kennis te hebben van de winkelsituatie en verschillende acties mogelijk te maken, afhankelijk van de hoeveelheid brood die wordt geproduceerd, " zei Kiriyama.

"Als gevolg hiervan creëert dit een open sfeer, bevordert de communicatie tussen de klanten en bakkers en wordt het proces weergegeven vanaf het moment dat het brood wordt gebakken tot het moment dat het wordt verkocht, " vervolgde hij.

De witgekalkte muren zijn bekleed met eenvoudige houten planken aan elke kant van de winkelruimte, gevuld met planten en meer gebakken goederen.

Ook inbegrepen zijn laaghangende lampen, houten vloerplanken en twee gestripte houten stoelen voor klanten naast het glazen raamfront.

Andere bakkerijen op Dezeen zijn onder meer een Portugese bakkerij met een plafondontwerp dat eruitziet als druipende cake-topping, een Suffolk-bakkerij met een nest van een ekster in het dienblad en een Melbourne-bakkerij met het interieur ontworpen als een oversized broodmand.

Image Broodtafel plattegrond