Anonim
Bestie Currywurst door Scott & Scott Architects

Meer dan honderd pengaten doorboren de muren van dit currywurst-restaurant in Vancouver door de Canadese studio Scott & Scott Architects, die ruimtes creëren om meubels op te slaan, verlichting vast te houden en kunst te tonen (+ diavoorstelling).

Bestie is gevestigd in Chinatown en is ontworpen door Scott & Scott Architects voor een showcase van lokaal geproduceerde kunst en design, die in verschillende opstellingen kan worden opgehangen aan de 116 gaten in de geoliede sparren wanden. Deze gaten kunnen ook worden gebruikt voor het opbergen van extra barkrukken - waarvan de benen netjes in de openingen passen - of voor het ophangen van jassen, hoeden en paraplu's van klanten.

Een set lichten van de Canadese ontwerper Zoe Garred past in gaten boven de eettafels. Zitplaatsen worden verzorgd door houten banken met felgekleurde kussens, ontworpen om het vertrouwde uiterlijk van typische snelwegrestaurants op te roepen.

Architecten Susan en David Scott hebben het restaurant zo ontworpen dat eigenaren Clinton McDougall en Dane Brown het zelf konden bouwen. "[Het is gebaseerd op] hun gedeelde liefde voor feitelijke detaillering van ad-hocconstructie en hoog doordacht rationeel ontwerp, " legden ze uit.

"Het ontwerp maakt gebruik van algemene materialen die kunnen worden bewerkt met een paar eenvoudige hulpmiddelen en een beperkt aantal dagelijkse items die worden herhaald, waardoor het werk ter plaatse kan worden voltooid met minimale winkelondersteuning, " voegde ze eraan toe.

De keuken is blootgesteld aan diners en is bekleed met witte keramische tegels. Het beschikt over een verstelbaar ophangsysteem gemaakt van dunne reepjes koper, met haken voor gebruiksvoorwerpen, bierpullen en planken.

Een koperen aanrecht loopt voorop naast nog meer houten krukken, die zijn gemaakt door de Canadese ontwerper Joji Fukushima.

Andere details zijn een houten koekoeksklok die op een van de muren is bevestigd.