Anonim
Renovatie van een appartement in Barcelona door Carles Enrich

Architect Carles Enrich heeft een oude wasruimte in Barcelona omgebouwd tot een appartement met een boekenplank die is samengevoegd met de trap (+ diavoorstelling).

Carles Enrich sloeg drie niveaus in de ruimte met één verdieping om de vervallen kelder te veranderen in een studio-appartement voor een jong gezin, gelegen in de wijk Gràcia van de Catalaanse hoofdstad.

"[Het project] is een fantastische kans om het gebruik van een ongebruikte plaats te heroverwegen en de condities van de ruimte te optimaliseren, " zei Enrich.

Om voldoende vloeroppervlakte te creëren, werd het zuidwestelijke deel van het lange smalle perceel uitgegraven om een ​​studeerkamer en kinderkamer te vormen.

Hierboven wordt een verhoogde slaapkamer ondersteund door rijen zwarte I-balken die aan één kant aan de muur zijn bevestigd.

De andere uiteinden verbinden met verticale secties langs de rand van de mezzanine, met boekenplanken daartussen die lage scheidingswanden creëren.

De toppen van de kolommen worden bevestigd aan meer horizontale balken die aan de tegenoverliggende muur zijn vastgebout, hoog genoeg voor mensen om eronder te lopen.

Trappen naar de slaapkamer zijn opgehangen aan de laatste twee balken met dunnere zwarte metalen elementen. Op de begane grond bevindt zich de eetkamer, keuken en zithoek.

Een pergola-overdekte binnenplaats bevindt zich tussen dit hoofdgebouw en een kleiner volume van één verdieping met meer leefruimte, met een terras op het dak.

Deze buitenwoonkamer is zichtbaar vanuit alle ruimtes behalve de afgesloten badkamer.

Originele metselwerkwanden en de kleine keramische plafondgewelven tussen houten balken werden behouden en waar mogelijk blootgesteld. Baksteen en pleisterwerk zijn wit geverfd op de meeste andere muren.

De vloer van het middelste niveau is afgewerkt met een laag gepolijste betonnen dekvloer, terwijl de meubels en vloeren beneden zijn gemaakt van licht hout.

Andere appartementen met gecombineerde boekenplank en trappen omvatten een andere Barcelona-appartementrenovatie, een zolderconversie in Noord-Londen en een Zuid-Koreaans huis dat ook een overdekte glijbaan heeft.

Meer gecombineerde boekenplanken en trappen bekijken »
Zie meer appartementinterieurs »
Bekijk meer architectuur en design in Barcelona »

Meer informatie van Carles Enrich volgt:

Renovatie van een studio-appartement in Gracia, Barcelona

De reconversie van een oude wasserette in de wijk Gracia in een studio-appartement voor een jong gezin is een fantastische gelegenheid om het gebruik van een ongebruikte plaats te heroverwegen en de omstandigheden van de ruimte te optimaliseren.

We stellen voor om in een open ruimte te wonen, met uitzondering van de badkamer die de enige afgesloten ruimte is. Alle activiteiten vinden plaats in een enkele ruimte met visueel contact van de binnenplaats. Om dit te bereiken, werden alle scheidingswanden die kleine ruimtes omgeven zonder natuurlijk licht of ventilatie geëlimineerd en werden de openingen naar de patio uitgebreid.

Begane grond en onderste plattegrond - klik voor groter beeld

De originele materialen worden teruggewonnen, zoals de bakstenen muren, het keramische plafond en de houten balken.

Bovenste plan - klik voor groter beeld

De onderste uitgraving maakt de opname mogelijk van een loft gemaakt van metalen balken en een houten bord van drie centimeter, dat werkt als een onafhankelijk woongedeelte in een ander groter gebied, zonder nooit een afgesloten ruimte te zijn. Deze kleine zolder is meer bedoeld als een hangend meubilair dan een kamer.

Lange sectie - klik voor grotere afbeelding

Een oude opslagruimte aan de achterkant van het perceel wordt omgezet in een satellietstudio die onafhankelijk van de hoofdruimte werkt. Deze fragmentatie van het programma maakt van de patio een tussenruimte die het grootste deel van het jaar als buitenruimte kan worden gebruikt.

Dwarsdoorsnede - klik voor grotere afbeelding