Anonim
Loft appartement door Alex Bykov

Een gecombineerde boekenplank en trap creëert een kleine bibliotheek met verwisselbare planken in dit appartement in Oekraïne door architect Alex Bykov (+ diavoorstelling).

Architect Alex Bykov heeft het interieur van het appartement in Kiev gerenoveerd op basis van het verzoek van de eigenaar om een ​​bibliotheek, en deze op een klein podium in een hoek van de woonkamer verhoogd om de opslagruimte te maximaliseren.

Het appartement heeft slechts twee deuren die kamers scheiden, aangezien elke ruimte in een lus in de volgende stroomt.

"Het concept van beweging verschijnt door de ruimtelijke ontwerpgebieden zoals de slaapkamer, de woonkamer, de bibliotheek en de badkamer rondom de keuken - het historische symbool van het hart van de familie, " zei architect Alex Bykov.

"Je kunt van de ene kamer naar de andere gaan in een onderbroken cirkel, omdat de ruimtes vloeiend in elkaar overgaan, " voegde hij eraan toe.

Bykov bracht de deuren terug naar hun oorspronkelijke positie, nadat ze ontdekte dat ze eerder waren geblokkeerd, en behield het bestaande metselwerk.

De zichtbare pastelkleurige stenen omzomen de binnenmuren en worden vergezeld door decoratieve lampen van collega-Oekraïense ontwerpers Anna Poppvych en Vasyliy Butenko en laaghangende plafondlampen van Artemide.

Gepolijste houten vloerplanken worden overal in de flat gelegd, terwijl nieuwe scheidingswanden en de bibliotheek zijn opgebouwd uit dikke spaanplaten. Al het meubilair is ontworpen en gebouwd door de architect.

Een dakraam bevindt zich boven de badkamer en wordt afgeschermd door houten lamellen die licht in de kamer filteren.

We hebben onlangs een paar appartementen op Dezeen gepresenteerd met gecombineerde boekenplanken en trappen. Anderen omvatten een oude wasruimte in Barcelona, ​​een zolderconversie in Noord-Londen en een huis met een houten glijbaan in een trap en boekenplank in Zuid-Korea.

Meer gecombineerde boekenplanken en trappen bekijken »
Zie meer appartementinterieurs »

Hier is een beschrijving van de architect:

Meestal zeggen ze dat het succesvolle interieur een gunstige combinatie is van milieuvriendelijke eigentijdse decoratieve materialen, designmeubels, sanitair en huishoudelijke apparaten. Toch heeft het interieur van een appartement in het hart van de historische wijk van Kiev een veel waardevollere schat - een idee.

Een jong creatief stel was op zoek naar een architect, toen hun designer-vriend hen Alex Bykov aanbeveelde. Het echtpaar bereidde zich voor op een bruiloft en besloot hun huwelijksreis door te brengen in het vernieuwde appartement.

Na een vruchtbare bespreking van suggesties en voorstellen werd het concept van "constante beweging" geboren. Bovendien werd het concept de belangrijkste vector van planningsontwerp en stilistische oplossingen van het interieur.

Het concept van beweging verschijnt door ruimtelijke ontwerpgebieden zoals de slaapkamer, de woonkamer, de bibliotheek en de badkamer rondom de keuken, het historische symbool van het "familiehart". Je kunt dus van de ene kamer naar de andere gaan in een ononderbroken cirkel, omdat de ruimtes vloeiend in elkaar overvloeien.

De ramen kijken uit op de zuidoostkant, daarom zijn de woonkamer en de slaapkamer gevuld met de gouden glans van een vroege ochtend. Het interieur heeft een gezellige warme kleur door de pastelkleurige muren, de natuurlijke textuur van hout en zacht meubilair.

Tijdens het demontageproces werd ontdekt dat de deuropeningen eerder waren geblokkeerd. Alex besloot de deuren te verleggen door de originele stenen te gebruiken met een authentiek merk uit de vroege 20e eeuw. De baksteen werd gekocht van junkmannen en zorgvuldig in de woonkamermuur gelegd.

De ingebouwde bibliotheek - een primaire wens van het paar - werd ontworpen om de familiebibliotheek te huisvesten. De bibliotheek heeft een podium, dat is ontworpen om meer opslagruimte te bieden. Er werd besloten om twee soorten planken te maken voor de bibliotheek; dus biedt deze flexibele oplossing de mogelijkheid om het geometrische patroon van planken in de toekomst te veranderen.

Alex heeft ook alle meubels ontworpen en individuele werktekeningen gemaakt. Het houtwerk is gemaakt van goedkope materialen. Kunstmatige verlichting is zwak, warm en comfortabel.

Image Concept van beweging in het appartement

Decoratieve lampen zijn van de Oekraïense ontwerpers Anna Popovych en Vasyliy Butenko; de plafondlampen, die door goede vrienden als huwelijkscadeau aan de pasgetrouwden werden gepresenteerd, zijn van 'Artemide'.

Image Plattegrond - klik voor groter beeld