Anonim

Immanuel Church and Parish Centre door Sauerbruch Hutton

Diagonaal geplaatste houten planken creëren zigzaggende patronen aan de buitenkant van deze kerk in Keulen door de Duitse architecten Sauerbruch Hutton (+ diavoorstelling).

Sauerbruch Hutton rangschikte de gebouwen van de Immanuel-kerk en het parochiecentrum rond een bestaande parochietuin en creëerde een reeks houten structuren die zich nestelen tussen een groep bomen.

Een klokkentoren markeert de ingang van de site vanaf de straat. Een kronkelend pad leidt naar het achterliggende hoofdgebouw van de kerk en vervolgens naar een kleine kapel die wordt gebruikt voor privégebed en een columbarium waar begrafenisurnen worden opgeslagen.

Elk gebouw is gebouwd van hout en bekleed met de diagonale panelen. "Hun karakter wordt bepaald door eenvoud van vorm gecombineerd met een eenvoudige constructie en eerlijke materialiteit", aldus de architecten.

Structurele kolommen zijn zichtbaar in de kerk, waardoor een reeks ribben ontstaat die de bleke houten muren doorkruisen.

Een lage foyer brengt bezoekers naar het centrale schip, dat is ontworpen als een flexibele ruimte voor het organiseren van verschillende gemeenschapsevenementen. Zitplaatsen kunnen in verschillende opstellingen worden verplaatst en extra stoelen kunnen worden gebruikt vanuit een ruimte op de eerste verdieping boven de foyer.

Foto door Sauerbruch Hutton