Anonim

The Volcano Project van Kieren Jones

De Welse ontwerper Kieren Jones heeft een concept bedacht om de vernietigende kracht van uitbarstende vulkanen te benutten door lavastromen te gebruiken om componenten voor gebouwen te gieten.

Schaalmodel van bouwelementen

Na ontdekt te hebben dat de huidige methode voor het beheersen van lava van 's werelds meest vluchtige vulkanen is om het om te leiden met behulp van enorme betonnen barrières of het af te koelen met zeewater, ontwikkelde Kieren Jones een alternatief scenario waarin de lava in gietbedden giet die zijn uitgegraven in de vorm van structurele bouw blokken.

Tekening met het gietproces - klik voor grotere afbeelding

"Niet alleen zouden deze werpbedden de bevolking aan de basis van de vulkanen beschermen, maar ze zullen hen ook voorzien van een constructief materiaal om het herstel van een gemeenschap na uitbarsting te helpen, " legde Jones uit.

Schaalmodel van bouwelementen

De ontwerper gelooft dat de nauwkeurigheid waarmee vulkanische activiteit kan worden voorspeld met behulp van geavanceerde geologische gegevens, de gietbedden in staat zou kunnen stellen om op de meest effectieve punten te worden geplaatst om het gesmolten gesteente te vangen.

"Lava als materiaal is van nature licht en thermisch isolerend en heeft het potentieel om een ​​sterke bouwsteen te zijn, " zei Jones.

Modellen van de 16 decennium vulkanen

Modellen van 16 van 's werelds meest actieve en onderzochte vulkanen, bekend als de Decade Volcanoes, werden gepresenteerd naast tekeningen en schaalmodellen tijdens een tentoonstelling genaamd Blanks in Between, samengesteld door Workshop for Potential Design tijdens het London Design Festival van dit jaar.

Model van de Vesuvius

Hier is wat meer informatie van de ontwerper:

Het vulkaanproject
Van Kieren Jones

In 2013 zijn er 16 vulkanen die door de International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth's Interior zijn geïdentificeerd als bijzonder interessant om te bestuderen vanwege hun geschiedenis van destructieve uitbarsting en de nabijheid van bevolkte gebieden - deze 16 vulkanen staan ​​bekend als het decennium vulkanen.

Traditioneel hebben mensen gespeeld met het leven aan de voet van vulkanen, omdat de grond zeer vruchtbaar is gevoed door de as en gesmolten lava van vroegere uitbarstingen. Binnen de immense vernietiging van deze vaak enorme en borrelende heuvels ligt potentieel voor een constructieve toekomst.

De Verenigde Naties kunnen momenteel met relatieve nauwkeurigheid voorspellen wanneer elk decennium vulkaan waarschijnlijk uitbarst en de richting bepalen waarin de lava zal stromen. Momenteel is de methode om de vernietiging van lavastromen te verminderen het plaatsen van grote betonblokken in het voorspelde pad van de stromende lava en deze te besproeien met zeewater om dit gesmolten materiaal te proberen af ​​te koelen.

Geïntrigeerd door het potentieel dat deze destructieve gebeurtenissen hebben en graag een manier vinden om deze krachtige stroom te benutten in iets constructiefs, heb ik het potentieel onderzocht om architecturen te creëren vanuit de stromende lava. Lava als materiaal is van nature licht en thermisch isolerend en heeft het potentieel om een ​​sterke bouwsteen te zijn. In feite creëerden de vroege Romeinen een aantal enorme koepelvormige structuren met behulp van dit gesmolten materiaal.