Anonim

Villa in Sengokubara door Shigeru Ban

Dit houten huis in Kanagawa van de Japanse architect Shigeru Ban heeft een vierkant plan met een traanvormige binnenplaats in het midden (+ diavoorstelling).

Shigeru Ban plande de gelijkvloerse Villa in Sengokubara met een radiale opstelling, waardoor een reeks kamers ontstond die elk naar de centrale binnenplaats wijzen.

Het dak van het huis helt zachtjes naar binnen, waardoor een baldakijn rondom de binnenplaats ontstaat, en het varieert in hoogte om lagere plafonds bij de ingang van het gebouw te creëren.

Houten kolommen en dakbalken zijn zichtbaar in het gebouw en langs de plafonds en de achterwanden van elke kamer.

Houten latten met tussenruimte vormen scheidingswanden en deuropeningen tussen sommige kamers, waardoor uitzicht tussen ruimtes mogelijk is.

Een houten trap leidt naar een mezzanineniveau onder het hoogste gedeelte van de kamer, dat uitkijkt over de woonkamer en eetkamer.

Twee studeerkamers zijn weggestopt achter, terwijl de keuken en grote slaapkamers net daarachter zijn geplaatst.

Een beschut terras scheidt deze kant van het huis van een gastensuite met twee slaapkamers en een badkamer.

Hier is een korte beschrijving van de architecten:

Sengokubara S Residence

De houten woning met 2 verdiepingen is gelegen op een vlaggenmastvormig terrein, 30 m vierkant in plan met een binnenplaats met een diameter van 15 m.

Met de hoofdwoonkamer gecentreerd op de binnenplaats, zijn alle ruimtes radiaal gerangschikt vanaf de ingang.

De acht schuifdeuren die de woonkamer en de binnenplaats scheiden, kunnen op elk moment worden geopend zodat de ruimte als één kan worden gebruikt.

De structuur bestaat uit houten kolommen en balken, die L-vormige stukken van 75 mm x 350 mm zijn, ook radiaal gerangschikt, waardoor een groot eenzijdig schuin dak ontstaat.

Het grote dak varieert in hoogte en bereikt plafondhoogtes tussen 2, 4 en 7, 5 meter.

Locatie: Hakone, Kanagawa, Japan
Architecten: Shigeru Ban Architects
Projectteam: Shigeru Ban, Nobutaka Hiraga, Wataru Sakaki, Jun Matsumori
Structurele ingenieurs: Hoshino Structural Engineering
Algemene aannemers Hakone Construction
Hoofdgebruik: verblijf
Site gebied: 1770.00m2
Bebouwde oppervlakte: 576.89m2
Totaal vloeroppervlak: 452.60m2
Structuur: hout
Aantal verdiepingen: 2

Image Siteplan - klik voor grotere afbeelding Image Plattegrond - klik voor groter beeld Image