Anonim

Green Edge House van architecten in mA-stijl heeft een verborgen tuin rondom de omtrek

Een rotstuin gevuld met bomen en struiken is ingeklemd tussen beglaasde kamers en zwevende ramen zonder muren in dit huis in Japan door architecten in mA-stijl (+ diavoorstelling).

Japanse studio-architecten in mA-stijl ontwierpen het huis voor een residentiële locatie in Fujieda, Sizuoka Prefecture. De architecten vonden dat bewoners beter af zouden zijn zonder uitzicht op hun omgeving, dus ontwierpen ze een insulair huis met een eigen tuin.

De woning wordt Green Edge House genoemd en is aan alle kanten omgeven door de smalle tuin en glazen wanden zodat bewoners elke kamer kunnen openen naar het groen.

"Eerst dachten we aan een huis met een binnenplaats. Binnenhuisarchitectuur wordt echter niet bewaard in de architectuur rond de binnenplaats", aldus architecten Atushi en Mayumi Kawamoto.

"De transparantie van het glas verzwakt het bewustzijn van een scheidingswand tussen binnen en buiten. Dan wordt de groene rand een vaag domein zonder rand, " voegde ze eraan toe.

Een lege witte muur omhult het huis en de tuin, maar zweeft 65 millimeter boven de vloer zodat daglicht het huis kan binnendringen zonder de privacy van de bewoners in gevaar te brengen.