Anonim

Geometrisch bos van Sou Fujimoto voor een reeks Spaanse droomhuizen

De Japanse architect Sou Fujimoto heeft een huis ontworpen dat is ingepakt in een rooster van gigantische stokken als onderdeel van een reeks droomhuizen die zijn voorgesteld voor de regio Matarraña in Spanje (+ diavoorstelling).

Sou Fujimoto is een van de 12 architecten die in opdracht van de Franse ontwikkelaar Christian Bourdais een vakantiehuis voor de Solo Houses-serie hebben gemaakt en kreeg carte blanche om elk concept binnen een vastgesteld budget te bedenken.

Het voorgestelde huis, genaamd Geometric Forest, zal een volume van steen en glas van twee verdiepingen omvatten, aan alle kanten omgeven door een complex raamwerk van met elkaar verweven stammen.

Bewoners kunnen tussen de verdiepingen klauteren door het rooster als klimrek te gebruiken, maar kunnen de structuur ook gebruiken als planken voor het weergeven van planten en andere items.

Volgens de architect zal het "tegelijkertijd worden ingesloten en beschermd, evenals volledig open", waardoor wind en zonlicht door zijn muren kunnen filteren.

Het huis wordt het eerste residentiële project van de architect in Europa, maar zal dezelfde ontwerpprincipes volgen als het Serpentine Gallery Pavilion dat hij eerder dit jaar voltooide in Kensington Gardens in Londen.

Deze ideeën komen voort uit het concept van de architect "primitieve toekomsten", dat naar de oorsprong van de architectuur kijkt en vormen leent uit bescheiden grotten en dierennesten.

Tot nu toe is slechts één huis voltooid in de Solo Houses-serie - het symmetrische beton Casa Pezo van de Chileense studio Pezo Von Ellrichshausen. Er worden in totaal 12 voorgesteld en omvatten ontwerpen van Didier Faustino, Johnston Marklee en Takei Nabeshima.

Hier is wat extra informatie van Sou Fujimoto:

Geometrisch bos

Simpel gezegd, dit huis is als een geometrisch bos.

Het combineren van onbehandeld hout in zijn natuurlijke vorm in een onregelmatig rooster om een ​​losse grens te creëren. Natuurlijke bries stroomt door de openingen en sterke zomerzon wordt afgeschermd door deze losse roosterstructuur; tussen natuur en kunstmatigheid. Een plaats zowel losjes beschermd als tegelijkertijd volledig open.