Anonim
De tentoonstelling Milaan nodigt bezoekers uit om de huizen van Ban, Hadid en Libeskind te verkennen

Milaan 2014: een tentoonstelling die de huizen en werkplekken van architecten simuleert, waaronder Shigeru Ban, Zaha Hadid, David Chipperfield en Daniel Libeskind, is geopend in Milaan, waardoor jonge ontwerpers de domeinen van hun idolen (+ film) kunnen verkennen.

Mario Bellini

De tentoonstelling Where Architects Live, gelegen op het beursterrein van Milaan, omvat een reeks ruimtes op basis van de huiselijke omgeving van negen eminente ontwerpers, gevestigd in acht verschillende steden.

Daniel Libeskind

De installaties, die ook Mario Bellini, Marcio Kogan, Bijoy Jain en Massimiliano en Doriana Fuksas bevatten, richten zich op één detail van elk huis om een ​​multimediale weergave van zowel dat gebouw als de omgeving te creëren.

Daniel Libeskind

"Een huis is niet echt privé", zei Daniel Libeskind bij de lancering van de tentoonstelling. "Ik heb geen geheimen, dus alle geheimen worden getoond en natuurlijk gaat mijn huis niet alleen over meubels en licht."

Shigeru Ban

In de ruimte van Libeskind omlijsten gesneden openingen en uitsparingen een reeks weergaven van kunstwerken. "De huiselijke omgeving wordt niet langer gezien als een mechanische functionalistische machine om naar te leven, en het is iets dat heeft bijgedragen aan het wereldwijde geheugen van waar we zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan, " zei.

Shigeru Ban

Het huis van de Japanse architect Shigeru Ban, de Pritzker Prize-winnaar van dit jaar, is gebouwd rond bestaande bomen en beschikt over een reeks elliptische ramen en openingen. Hier worden deze vormen projectieschermen met uitzicht op Tokio.

David Chipperfield

"Het probleem met mijn huis was dat er zoveel bomen waren en ik wilde geen bomen kappen; dat was het grootste probleem. Dus we leven tussen de bomen, " zei Ban, en legde uit hoe het ontwerp voor het eerst kwam wat betreft.

Marcio Kogan

De ruimte van de Italiaanse architect Mario Bellini repliceert de gecombineerde trap en boekenplank die de liefde van de architect voor lezen onthult, terwijl de installatie van David Chipperfield wordt gedomineerd door een betonnen muur die het strakke interieur van zijn Berlijnse huis weerspiegelt.

Marcio Kogan

Jaloezieën langs de zijkant van de installatie voor de Braziliaanse architect Marcio Kogan, waardoor licht zachtjes in de ruimte kan filteren, in contrast met het spectrum van licht en kleur dat de muren van de kamer vormt op basis van de studio van Zaha Hadid in Londen.

Zaha Hadid

Antieke krijgers houden de wacht in het Parijse huis van Massimiliano en Doriana Fuksas, en verschijnen hier weer, terwijl de laatste ruimte is gebaseerd op de leeszaal van Studio Mumbai, hoofd Bijoy Jain.

Doriana Fuksas