Anonim
Kilburn Nightingale verbouwt Hackney herenhuis met schrijnwerk met kastanje

De Londense architect Ben Kilburn heeft een Victoriaans pand dat hij bezit in Hackney gerenoveerd, waarbij hij drie afzonderlijke flats transformeerde in een groot familiehuis met een dubbele hoge bibliotheek en een speelkamer op zolder.

Ben Kilburn, een van de mede-oprichters van Kilburn Nightingale Architects, kocht het huis met vier verdiepingen aan Greenwood Road om een ​​gezinshuis te bieden voor zijn vrouw en hun drie jonge dochters.

Het gebouw was eerder omgezet in drie afzonderlijke flats, wat betekende dat Kilburn de lay-out volledig opnieuw moest plannen. Dit omvatte het verwijderen van bestaande muren, het creëren van openingen in de vloer en het herbouwen van de oorspronkelijke trap.

"Dit project laat zien hoe een typisch Victoriaans huis kan worden opengesteld voor flexibeler gebruik door een gezin, en ook kan worden aangepast om de CO2-voetafdruk positief te verminderen, " vertelde Kilburn aan Dezeen.

"De lay-out breekt de traditionele horizontale gelaagdheid van dit type huis af, en de toevoeging van een aantal verschillende soorten isolatie, fotovoltaïsche en thermische zonnepanelen verbeteren de energie-efficiëntie aanzienlijk, " voegde hij eraan toe.

Zoals veel van de herenhuizen in Londen, heeft het gebouw twee verdiepingen toegankelijk vanaf de begane grond - een die iets boven de straat is verhoogd en een die in lijn ligt met een verzonken tuin. De architect transformeerde beide verdiepingen in gemeenschappelijke familieruimtes.

De benedenverdieping biedt plaats aan een grote keuken en eetkamer die rechtstreeks naar de tuin leidt.

Het dubbelhoge bibliotheekgedeelte bevindt zich aan de achterkant, waardoor een visuele verbinding ontstaat met twee woonkamers op de verdieping erboven.