Anonim

Betonnen tunnel loopt door een oude stenen muur bij Leyva 506 huis door APT

Een verhoogde betonnen tunnel biedt de ingang aan dit huis in Cuernavaca, Mexico, gemaakt door de lokale architectenstudio APT in een omgebouwde bijgebouw in koloniale stijl (+ diavoorstelling).

Het Mexicaanse atelier kreeg de opdracht om een ​​reeks van 70 jaar oude gebouwen op het terrein van een groter huis te restaureren om een ​​thuis te bieden aan een jonge historicus.

Oorspronkelijk een reeks kleine kamers voor huishoudelijk personeel rondom een ​​terras op de eerste verdieping, werden de muren van het gebouw afgebroken door de architecten om de ruimte te maximaliseren, waardoor een open huis met de naam Leyva 506 werd gecreëerd met een centrale binnenplaats beschut onder twee multiplex luifels.

De grootste interventie van APT was het toevoegen van een betonnen loopbrug die door de originele stenen gevel barst. Een deur eronder leidt naar deze ruimte, waardoor een grote ingang naar de woning ontstaat.

De nieuwe loopbrug overspant de zuidelijke rand van het pand en creëert een uitkijkplatform met uitzicht op de tuinen ten westen van het gebouw. Een net kan over de voorkant worden gerold om te voorkomen dat muggen binnenkomen.

Om de lengte van de gang te accentueren, voegden de architecten ook een strook verlichting langs de plint van de muur toe.

Door het verwijderen van bestaande scheidingswanden konden de architecten het interieur openstellen voor de elementen. Een set stalen vouwdeuren scheidt de keuken en de leefruimte van een centrale patio en is rood geverfd - de oorspronkelijke kleur van de tegenoverliggende muur.

"Het belangrijkste verzoek was om een ​​grote multifunctionele ruimte te hebben die naar buiten kon worden geopend", vertelde architect Lilian Rebollo aan Dezeen. "Het doel was om alle gespecificeerde benodigdheden te dekken en ten volle te profiteren van het bestaande gebouw."

De oostkant van de site werd herbestemd om een ​​multifunctionele werkruimte voor de klant te creëren, gescreend achter een lage glazen scheidingswand.

Op maat gemaakte rekken en opslag werden rond de originele ramen aangebracht om een ​​bibliotheek te huisvesten en verborgen bureaus en flexibele werkruimtes voor de klant op te nemen.

De overige ruimtes bieden een slaapkamer en een badkamer aan de noordkant van de woonkamer.

APT gebruikte eenvoudige materialen om gevoelig te zijn voor het erfgoed van het pand. Bakstenen muren werden wit gewassen, terwijl onbehandeld multiplex werd gebruikt voor het plafond en meubilair om warmte aan de conversie toe te voegen.

Voor de vloer gebruikten de architecten kleurrijke tegels die gele tinten aan het interieur toevoegen. "We gebruikten geperste mozaïeken - een tegel die werd geïntroduceerd in Mexico ten tijde van de Spaanse kolonisatie, " zei Rebollo.