Anonim
Nieuwste AeroMobil-prototype voor vliegende auto's voor de Europese wegen en luchten

Nieuws: een "volledig functioneel" nieuw prototype van een voertuig dat zowel een vliegtuig als een auto is, genaamd AeroMobil, werd gisteren openbaar gemaakt na een ontwikkeling en bouwtijd van slechts 10 maanden (+ diavoorstelling).

AeroMobil 3.0 werd getoond op het technologiegerichte Pioneersfestival van Wenen en is "zeer dicht" bij een eindproduct dat volgens het bedrijf aan het publiek zou kunnen worden verkocht, ook wel AeroMobil genoemd.

Van composietmaterialen in het chassis, de vleugels en de wielen wordt verwacht dat ze het uiteindelijke model bereiken, net als de avionica-uitrusting, de stuurautomaat en een parachute-implementatiesysteem. Tests tijdens de vlucht zijn sinds begin oktober aan de gang.

Volgens de ontwerpers is het belangrijkste doel van dit prototype om het voertuig te laten certificeren voor gebruik op wegen en luchtruim in de Europese Unie, volgens M1-vereisten voor auto's en Light Sport Aircraft-voorschriften. Het team zal ook AeroMobil 3.0 gebruiken om het marketingprofiel van het voertuig op te bouwen en de uiteindelijke prestaties te verbeteren.

"Ik ben erg blij met wat we in zo'n korte tijd hebben kunnen bereiken met het team van slechts 12 mensen", zei mede-oprichter van AeroMobil, Stefan Klein. "AeroMobil 3.0 is niet het einde van een uitdagend project, het is het begin van een geheel nieuw avontuur dat de manier waarop we in de toekomst naar het persoonlijke vervoer kijken, kan veranderen."