Anonim
Libeskind's tafel voor Marina Abramovic geproduceerd als limited-edition door Moroso

Nieuws: het Italiaanse designmerk Moroso heeft een limited-edition set van de tafel geproduceerd, ontworpen door architect Daniel Libeskind voor een installatie door kunstenaar Marina Abramovic (+ slideshow).

Moroso heeft eerder dit jaar 30 cementedities uitgebracht van de gecombineerde stoel en tafel die Daniel Libeskind ontwierp voor het live-kunstwerk van Marina Abramovic, Counting the Rice.

De installatie bestond uit deelnemers die minimaal zes uur aan tafel zaten, terwijl linzen en rijstkorrels werden gescheiden en geteld.

Het ontwerp van Libeskind is een reeks verbonden hoekvlakken die de rug, zitting, basis, steunen en tafelblad vormen. Het werkoppervlak is naar de gebruiker toe gericht en heeft een kleine lip om te voorkomen dat de korrels eraf rollen.

"De plak cement vouwt zich over zichzelf heen, omhult en duwt het lichaam om de uitvoering uit te voeren, terwijl de krachtige gebarenexpressiviteit van de vorm in reliëf is over het oppervlak met complexe geometrieën die een gevoel van visuele fragmentatie geven, " zei een verklaring van Moroso .

Voor het eerst geproduceerd door het merk in hout, werd de prototypetafel gepresenteerd tijdens de designweek van Milaan in april, toen studenten om de beurt deelnamen aan de oefening voor het tellen van rijst.

Meer werden gecreëerd toen het project werd ontwikkeld met meerdere deelnemers aan het Centre d'Art Contemporain in Genève van 1 tot 11 mei.

De nieuwe limited-edition stukken zijn gemaakt van cement in plaats van hout om ze te onderscheiden. De eerste in deze set werd onlangs gepresenteerd en geveild op 20 september in Basel.