Anonim
De reflecterende stoffen van Marlies Schets maken van alledaagse accessoires fietsveiligheidsuitrusting

Dutch Design Week 2014: retro-reflecterende draad is door Marlies Schets tot een reeks stoffen geweven om een ​​lijn accessoires te creëren die licht 's nachts reflecteren en ze in fietsveiligheidskleding veranderen.

Marlies Schets creëerde het reflecterende materiaal voor een lijn accessoires genaamd Seen als onderdeel van haar afstudeerproject voor Design Academy Eindhoven.

De collectie, die een sjaal en rugzak bevat, is ontworpen om dezelfde lichtreflecterende eigenschappen te hebben als 's nachts typische goed zichtbare kleding, maar lijkt overdag relatief onopvallend.

Schets wilde een reeks aantrekkelijke items maken om te proberen de onwil van nachtelijke fietsers en voetgangers te overwinnen om het standaard "vormloze" neonvest met reflecterende strips te dragen dat algemeen verkrijgbaar is als veiligheidskleding.

"Ik heb gemerkt dat niet veel mensen het neonjack graag dragen tijdens hun casual rit of met de hond wandelen, omdat het jack vormloos en veel te voor de hand liggend is, wat niet altijd nodig is overdag, " vertelde Schets aan Dezeen.

De stof is geweven van twee kleuren katoengaren en een synthetisch garen dat alleen kan worden gedetecteerd wanneer het wordt verlicht door passerende lichtbronnen 's nachts.

Deze draad wordt beschreven als retroreflecterend omdat hij licht terug reflecteert naar zijn bron wanneer het het oppervlak van de stof raakt, in plaats van in alle richtingen.

"[De items] zien er overdag allemaal vrij normaal uit, maar 's nachts gloeien ze onder de luminescentie van kunstlicht, " zei Schets. "De impact op de drager is dat hij of zij veiliger zal zijn, zonder iets te dragen dat ze misschien niet leuk vinden."