Anonim
Dominic Wilcox: "Ik ben dodelijk serieus over speels zijn"

Dezeen en MINI Frontiers: speelsheid is essentieel voor creativiteit, beweert de Londense ontwerper Dominic Wilcox, die zegt dat creatieven zich geen "zorgen moeten maken over wat andere mensen denken" (+ film).

"Ik geloof dat speelsheid in ontwerp - vooral in het begin, in de ideeënfase - erg belangrijk is", zegt Wilcox, wiens nieuwste surrealistische uitvinding een auto is gemaakt van glas in lood in opdracht van Dezeen en MINI.

"Ik ben dodelijk serieus over speels zijn. Het is echt belangrijk."

Dominic Wilcox

Speelsheid is de 'essentiële basis van creativiteit', beweert hij.

"Wanneer je geest los is en potentieel gekke gedachten denkt, klikken andere ideeën daaruit en halen andere mensen daar inspiratie uit", zegt hij. "Ik denk dat het heel belangrijk is om speels te zijn, om je geen zorgen te maken over wat andere mensen denken."

Wilcox staat bekend om zijn surrealistische schetsen en absurde uitvindingen, waarvan vele zijn verzameld in zijn boek Variations on Normal.

Hij realiseerde een aantal van hen voor een etalage bij Selfridges eerder dit jaar, waaronder een theekop met een koelventilator (hierboven).

Wilcox beweert dat hij het niet erg vindt als mensen zijn werk niet serieus nemen: 'Het kan me niet schelen', zegt hij.

Glas in lood Driverless Sleeper Car van Dominic Wilcox