Anonim
Tomek Ducki animeert het zondige verhaal van Adam en Eva als een "underground feest"

Muziek: het verhaal van Adam en Eva wordt verteld door middel van grafische afbeeldingen in zuur in deze videoclip voor elektronische artiest Zhu van regisseur Tomek Ducki.

Image

Het team van Zhu benaderde Tomek Ducki - die eerder een video maakte voor Basement Jaxx's Unicorn-nummer - voor de nieuwste single Paradise Awaits van de muzikant.

De titel en de teksten brachten de regisseur ertoe een animatie te maken naar het voorbeeld van het bijbelverhaal van de eerste man en vrouw op aarde, Adam en Eva, die ervan worden beschuldigd 'zonde' in de wereld te hebben gebracht.

"Het oorspronkelijke concept voor de video was om vast te houden aan het paradijsthema en de symbolen van het Oude Testament, " vertelde Ducki aan Dezeen.

De video begint met een roterende kop, wiens gedachten als damp uit een gat in de top verdwijnen en zich voordoen als beelden die een verhaal rond het verhaal creëren.

"We gebruikten zijn schoorsteenachtige gat op de bovenkant van het hoofd om de elementen van de animatie te laten verschijnen - net zoals een rook zou doen - en om zijn fantasieën te projecteren, " zei Ducki.

In zowel het Oude Testamentverhaal als de video neemt Eva een hap van de verboden vrucht die haar door een slang wordt aangeboden.

"Samen met Zhu hebben we een aantal thema's opgepikt die we interessant vonden om vanuit ons gezichtspunt mee te relateren", zei Ducki. "Bijvoorbeeld hoe de daad van het eten van de 'vrucht van kennis' de visie van Adam en Eva veranderde."

De appel in de video is vierkant, dus de ogen van het paar worden ook vierkant nadat het geproefd is.

Na gezondigd te zijn, verliest het duo hun onschuld en wordt het gedwongen hun geslachtsdelen te bedekken met vijgenbladeren, zoals te zien is in het beroemde 16e-eeuwse schilderij van Adam en Eva van de Italiaanse kunstenaar Titiaan.

Ducki heeft hier een eigentijdse draai aan gegeven en meer vierkante blokken gemaakt om de figuren zoals pixellatie te bedekken - een veel voorkomende digitale vorm van beeldcensuur.

"Ik ben persoonlijk ook geïnteresseerd geraakt om het 'vijgenblad'-symbool te verkennen, " zei Ducki. "Terug op het schilderij van Titiaan was het een soort censuur van die tijd, dus ik verving het door wat je vandaag in een video zou gebruiken als censuur: pixelatie."

De animatie werd gedurende een maand gemaakt door een team, met behulp van een techniek die Ducki "handmatig renderen" noemt. Dit houdt in dat de meerderheid van de beelden digitaal wordt gevormd, waarna de beelden beeld voor beeld worden afgedrukt en overschilderd.

"Het geeft elke keer een uniek, onherhaalbaar beeld", aldus de directeur. "In dit project hebben we voornamelijk Ecoline-verf gebruikt - het was het dichtst bij dat ik aan neonlichten moest denken bij het omkeren van de kleuren."

Omdat de afbeeldingen allemaal in negatieve kleuren werden gemaakt, was het moeilijk voor het team om het uiteindelijke palet te besturen.

"Voor de kleuren was de richting om een ​​indruk van een ondergronds feest te hebben, " zei Ducki. "Uiteindelijk werd het kiezen van hen zelfs een veeleisender proces omdat we de hele tijd negatief werkten - wat zwart is, is oorspronkelijk het witte papier onder de verf."

Zhu blijft volgens Ducki een mysterieus personage in de muziekscene, dus de graphics zijn gemaakt om voort te bouwen op dit gevoel van intriges.

Image