Anonim

MAD onthult conceptontwerp voor het kunstmuseum van Chicago van George Lucas

Nieuws: MAD uit Beijing heeft het eerste ontwerp onthuld voor een kunstmuseum aan de oever van Chicago, dat de collectie van de Amerikaanse filmregisseur George Lucas zal huisvesten.

MAD werd in juli samen met Studio Gang door Star Wars-maker George Lucas geselecteerd om het Lucas Museum of Narrative Art (LMNA) en de bijbehorende gronden te ontwerpen.

MAD heeft nu het ontwerp voor het gebouw onthuld, dat een geschiedenis van het bewegende beeld zal presenteren met behulp van de bestaande collectie van Lucas en nieuwe toevoegingen. Studio Gang maakt het landschap voor de site en een nieuwe brug om het museum te verbinden met het nabijgelegen schiereiland Northerly Island, dat nog niet openbaar is gemaakt.

Het resultaat is een gebogen wit stenen gebouw met extremiteiten die zich uitstrekken in het landschap en een platform boven de hoofdingang creëren. Op het hoogste punt is een platte bovenkant bedekt met een "zwevende" schijf, die een beschut kijkgebied vormt dat bezoekers uitzicht biedt op Chicago en Lake Michigan.

Plakken die uit de gevel zijn gesneden, bieden ruimte voor reepjes glas, terwijl drie niveaus van expositieruimtes "oneindige lussen" binnen vormen, volgens de ontwerpers. Een grote, open lobby binnen de ingang die wordt beschreven als een "stedelijke woonkamer" wordt verlicht door een centraal dakraam.

"Het ontwerp van het Lucas Museum is zowel futuristisch als tijdloos", zei het team in een verklaring. "Het continue, golvende organische oppervlak vervaagt de lijn tussen structuur en landschap. Terwijl de haven oprijst naar het land, versmelt het met stenen oppervlakken die reiken tot de hemel en uiteindelijk crescendo in een 'zwevende' schijf."

Het museum zal een site bezetten in de buurt van enkele van de bestaande instellingen van Chicago op een stuk land dat bekend is geworden als Museum Campus. Het ontwerp van Studio Gang verbindt het nieuwe gebouw met het park dat het bedrijf op Northerly Island heeft aangelegd.

MAD-oprichter Ma Yansong, wiens huidige projecten een complex van gebouwen in Beijing omvatten, bedoeld om de vormen van klassieke Chinese landschapsschilderijen na te bootsen, zei dat hij het museumgebouw wilde laten lijken op een "golf" die uit de grond kwam.

"De groene ruimte, het openbare park is een grote aanwinst voor Chicago en ik wil dat ons gebouw opgaat in deze omgeving, zodat je niet weet waar het gebouw is, waar het park is", zei hij. "Je zult het gebouw zien als een landschap voor al deze moderne wolkenkrabbers."