Anonim

Onderdelen voor gezondheidsbewaking ontworpen voor de modulaire smartphone van Project Ara van Google

Studio Lapka uit San Francisco heeft een reeks gezondheidsgerelateerde modules bedacht die op de Project Ara-smartphone zouden passen - waarvoor Google vorige week het nieuwste prototype onthulde (+ diavoorstelling).

Lapka heeft zeven conceptuele modules gemaakt die functies uitvoeren zoals monitoring van de luchtkwaliteit, UV-waarden en hartslag - allemaal ontworpen om te passen op het skelet van de Project Ara-smartphone.

"We willen graag het lichaamsnetwerk en de persoonlijke omgeving verkennen, van bloed en urine tot straling en koolmonoxide, " zei de creatieve en algemeen directeur van Lapka, Vadik Marmeladov.

Geplaatst in de sleuven aan de achterkant en beveiligd met magneten, zou elk onderdeel gegevens verzamelen, opslaan en doorgeven aan de gebruiker via het telefoonscherm aan de voorkant.

De groene roostermodule zou de kwaliteit van de omringende lucht meten en gebruikers waarschuwen voor hoge niveaus van vluchtige organische stoffen en koolmonoxide. Temperatuur en vochtigheid zouden ook worden geregistreerd.

Luchtkwaliteitsmodule

"Luchtkwaliteit beïnvloedt ons comfort, onze gezondheid en andere externe delen van onze omgeving waar we om geven, " zei Marmeladov. "Nu weet je wanneer en waar je een raam moet openen, waar je je yogamat moet plaatsen en zelfs waarom je op een bepaalde manier droomt."

Module kooldioxide-monitor

Een apart blok, blauw en roze gekleurd, zou een koolstofdioxide-sensor bevatten die gebruikers zou kunnen informeren over hoe lang ze veilig kunnen blijven in gebieden waar hoge niveaus van het schadelijke gas worden geregistreerd.

Licht zou worden opgevangen en beoordeeld door een kleine gele component met een witte koepel, die niveaus van verlichtingssterkte en ultraviolette (UV) straling meet om advies te geven over huid- en oogbescherming. Het kan ook tips geven voor het maken van betere foto's.

Lichtmodule

"Onze interactie met licht, of de afwezigheid ervan, kan onze gewoonten van behoud, activiteit en reclusiviteit beïnvloeden", zei Marmeladov.

Een elektrocardiogram (ECG) zou als een hartslagmeter fungeren en de slag en elektrische activiteit van het orgel meten.

EKG-module

Andere mogelijke toepassingen zijn onder meer het vinden van de oorzaak van onverklaarde pijn op de borst en het controleren van de werking van medicijnen.

Glucometer module

Ook wordt een glucometer voorgesteld voor het meten van de bloedsuikerspiegel onderweg en een breathalyser voor het controleren van alcoholgehalte en hydratatie.

De functie van de laatste module - rood gekleurd en Soul genoemd - is een mysterie. "We kunnen hier nog niet over praten, " zei Marmeladov.