Anonim
Tainaron Blue Retreat is een pension in een omgebouwde toren aan de Griekse kust

Deze vroege 19e-eeuwse versterkte toren met uitzicht op de kustlijn van Kaap Tainaron in Griekenland is omgebouwd tot een pension met drie suites die zijn gerangschikt binnen de dikke stenen muren (+ diavoorstelling).

Architecten Kostas Zouvelos en Kassiani Theodorakakou waren verantwoordelijk voor de transformatie van het gebouw in de Tainaron Blue Retreat, met drie slaapkamers met een gedeelde keuken en een ontbijtruimte.

De toren is een typisch voorbeeld van de traditionele verdedigingswerken gebouwd rond de buitenwijken van nederzettingen op het schiereiland Mani om vijandige aanvallen af ​​te weren en nieuw binnengevallen gebieden te beheersen.

Instandhoudingsvoorschriften beperkten eventuele wijzigingen in de structuur van het gebouw, dus de architecten moesten zich concentreren op het behoud van de stenen muren en de integratie van moderne voorzieningen in de bestaande ruimtes.

"De restauratie van het traditionele gebouw lost vormproblemen op in relatie tot de oude textuur van het metselwerk, " zeiden de architecten, "zodat het uiteindelijke uiterlijk van de toren de indruk wekt van een gebouw dat tevoorschijn komt uit de rots waarop het is gebouwd. ."

De toren staat op uit een rots op de heuvel en is gebouwd van dezelfde steen waarop hij rust.

Een traditionele mortel bekend als kourasani, die wordt gemaakt met behulp van lokale Theraïsche grond, keramisch poeder, kalk, rivierzand en een kleine hoeveelheid cement, wordt intern en extern aangebracht om de muren te versterken.

Naast het renoveren van de toren, werden een patio, een zonneterras en een infinity pool gemaakt met dezelfde materialen om ervoor te zorgen dat ze in de bestaande architectuur passen.

"Omdat de vorming van de buitenruimtes minimale interferentie moest garanderen, werd de toevoeging van een wateroppervlak aangepast aan de specifieke omgeving en werd de topografie van het landschap gerespecteerd, " voegde de architect toe.

"Het resultaat is een gelijkmatige en uniforme set van gebouwen en ruimte met intensiteit en karakter."

De toren was verdeeld in drie afzonderlijke suites en een gemeenschappelijke eetruimte op de eerste verdieping, die uitkomt op een patio op het dak van een klein bijgebouw.

De begane grond van de toren herbergt een suite met een eenpersoonsbed ingebouwd in een nis in de dikke stenen muur. Er is ook een tweepersoonsbed op een verdieping erboven ingevoegd.

Een suite met een tweepersoonsbed bevindt zich in het bijgebouw, dat een gewelfd plafond heeft. De ruimte kan worden gekoppeld aan de aangrenzende suite door een verbindingsdeur te openen.

Op de top van de toren bevindt zich een familiesuite met twee tweepersoonsslaapkamers, waarvan de hoofdruimte via een vaste ladder is verbonden met een mezzanine.

Een klein houten balkon dat vanaf een kant van de toren uitsteekt, biedt uitzicht op de zee en het landschap.

Elk van de kamers heeft een eigen badkamer en ingebouwde opslag van gelast staal dat een aanvulling vormt op de ruwe stenen en houten oppervlakken.

Smalle openingen, houten trappen en trappen gemaakt van rotsen steken uit muren en bogen en zorgen voor routes rond de toren.