Anonim

Drone-video toont de voortgang op de "courtscraper" van BIG in New York

Communicatiebedrijf Darkhorse heeft een camera op een drone gebruikt om beelden te maken van Via 57 West, het woongebouw van Bjarke Ingels Group dat nu in New York oprijst (+ film).

De bouw is aan de gang op het tetraëder-vormige gebouw, dat zich op West 57th Street in Midtown Manhattan bevindt. Het ontwerp is in een hoek opgetrokken om een ​​142-voet-lange (142-meter) structuur te creëren. Het is enkele maanden geleden voltooid met de toevoeging van de laatste structurele balk, en er wordt nu verder gewerkt aan de gevels van het gebouw.

Een still uit de drone-film die de voortgang van de bouw van het Via-project van BIG toont

Eenmaal voltooid, wordt het het eerste gebouw van BIG in Noord-Amerika. Het Deense bedrijf, dat in 2010 een kantoor in New York opende, ontwerpt ook Two World Trade Center in Lower Manhattan en het nieuwe Google-hoofdkantoor in Californië, naast andere Amerikaanse projecten.

De onofficiële drone-film toont de enorme kranen die worden gebruikt om delen van de gevel van Via op zijn plaats te lieren

De onofficiële film van Darkhorse toont beelden van de schuine buitenkant van Via, die wordt onderbroken door terrassen op het zuiden die uitkijken op de Hudson River.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 80.000 vierkante meter en zal 709 winkelunits en een grote centrale binnenplaats bevatten. Het project vereist ook winkelruimte van in totaal 45.000 vierkante voet (4.180 vierkante meter).

Cladding wordt nu toegepast op Via, voorafgaand aan de opening van 2016

"We noemen het een rechtbankschraper, " vertelde Ingels vorig jaar in een interview. "Het is een combinatie van een wolkenkrabber en een binnenplaatsgebouw. ​​De ene kant is de hoogte van een leuning en de andere kant is de hoogte van een hoogbouw."

Het project wordt gebouwd in een gebied met verschillende soorten gebouwen. Het hoogtepunt van het bouwwerk bevindt zich op de noordoostelijke hoek, met de andere hoeken van het gebouw relatief laag bij de grond.

De film toont het gebouw in relatie tot andere structuren rond de site

"[De West 57e site] ligt ingeklemd tussen een energiecentrale, een sanitaire garage en een snelweg. We dachten: 'Wat ze echt nodig hebben is een binnenplaats.' Dus begonnen we met het plaatsen van de binnenplaats op de site, "legde Ingels uit.

"Maar om het Manhattan-dichtheid te geven, moesten we de noordoostelijke hoek omhoog trekken, tot 500 voet, met alle andere kanten laag, zodat je nog steeds de zon vanuit het zuiden en het westen hebt. Je hebt nog steeds uitzicht over het water."

Een weergave van het oorspronkelijke ontwerp voor Via by BIG

Tot de voorzieningen van het gebouw behoren een zwembad, een fitnesscentrum, een basketbalveld, een golfsimulator, een bibliotheek en een screeningruimte. Bewoners kunnen ook "woonkamers" reserveren voor entertainment met open haarden, chef's keukens, eetkamers en grote terrassen.

Een model van het Via-ontwerp voor de West 57e site van BIG