Anonim

Studio RHE converteert drie historische gebouwen in "Londen's eerste inloopkantoor"

Medewerkers van dit omgebouwde kantorencomplex in het Londense Finsbury Circus kunnen rechtstreeks het gebouw in en een helling afrijden die leidt naar een opslagruimte voor 250 fietsen (+ diavoorstelling).

De ontwikkeling van Alphabeta is een werkplek met meerdere gebruikers gelegen tussen de trendy wijk Shoreditch en het financiële district van de stad Londen.

Studio RHE - het bedrijf achter een verlichtingsshowroom met roterende muren die in elkaar passen als een puzzel - hield toezicht op de renovatie en uitbreiding van drie afzonderlijke gebouwen gebouwd tussen 1910 en 1930, die werden geconsolideerd om de ontwikkeling van Triton Court in de jaren 1980 te vormen.

Gericht op het aantrekken van media- en technologiebedrijven die dicht bij de creatieve samenhang van Shoreditch willen zijn, evenals financieringsbedrijven die actief zijn in de stad, biedt het £ 48 miljoen-project een netto vloeroppervlak van 22.300 vierkante meter.

Fietsers kunnen rechtstreeks het gebouw in rijden en een geel-zwart geschilderde oprit aflopen naar een opslagruimte met kleedkamers en kluisjes. Een uitnodiging om de lancering van het gebouw bij te wonen, nodigde deelnemers uit om "uw fiets mee te nemen en het eerste inloopkantoor van Londen te ervaren".

Gebouwen die fietsen bevorderen, duiken overal ter wereld op, waaronder een woonproject van Foster + Partners in Londen dat één fietsparkeerplaats per slaapkamer biedt, fietsliften en een werkplaats voor reparaties. Gasten in een hotel aan zee in Japan dat is gericht op fietsers kunnen inchecken terwijl ze nog op hun fiets zijn.

Bij Alphabeta zijn verschillende werkomgevingen en gemeenschappelijke ruimtes gerangschikt rond een centraal atrium, met een deel van het glas dat uitzicht biedt op de fietsers die het gebouw in- en uitgaan.

"Het ontwerp van Studio RHE herdefinieert het concept van de werkplek door het aanbieden van uitgebreid gedeeld werk en sociale ruimte, " zei een verklaring van de architecten. "De sleutel hiertoe is het glazen atrium van negen verdiepingen met een oppervlakte van 750 vierkante meter, opgevat als het dynamische sociale hart van het gebouw."

De bewoners van Alphabeta kunnen ervoor kiezen om het gebouw binnen te gaan via een aantal draaideuren die uitkijken op het plein op het zuiden, of via een nieuwe ingang op Worship Street aan de noordrand. Deze twee tegenovergestelde drempels - één tegenover de stad en de andere dichter bij Shoreditch - zijn bedoeld om de diversiteit van huurders te benadrukken.

In het gebouw ontmoeten personeel en bezoekers een atrium met een gebogen receptiebalie met een bar voor casual werken. Het bureau loopt rond een houten en bronzen trap die naar de benedenverdieping afdaalt.

Andere voorzieningen op de begane grond zijn een cafetaria, een tafel van vijf meter omringd door eclectisch meubilair, een bibliotheekruimte en een hoekige gang die leidt naar een basketbalveld.

Zes vrijdragende vergaderzalen strekken zich uit van de oost- en westgevels van het atrium. De boxy vormen dragen bij aan de onregelmatige geometrische samenstelling van vensters die uit de muren steken, terwijl hun glazen oppervlakken gebruikers in staat stellen neer te kijken op activiteit in de ontvangstruimte.

De noordkant van het atrium heeft dubbelhoge frameloze ramen gescheiden door verticale houten planken. Horizontale openingen in de tegenovergestelde hoogte worden geflankeerd door platen van onbehandeld zacht staal.

Andere materialen die worden gebruikt om de esthetische diversiteit van het interieur verder te verbeteren, zijn onder meer zichtbaar beton, keramische tegels en achtergelakt glas. Nieuwe servicegebieden hebben oppervlakken van wit geperforeerd staal of blootgesteld gegalvaniseerd staal.