Anonim

AA Studio transformeert industrieel gebouw in Tribeca tot creatieve hub

AA Studio uit New York heeft in samenwerking met Morris Adjmi Architects een telefooncentrale in Tribeca omgebouwd tot een creatieve servicelocatie, met loft-achtige ruimtes voor fotoshoots, filmproductie en modeshows (+ diavoorstelling).

Het commerciële gebouw is vernoemd naar huurder Spring Studios en bevindt zich op een prominente locatie in de wijk Tribeca, naast de locatie voor het Tribeca Film Festival. Het kijkt uit over de ingang van de Holland Tunnel, die onder de Hudson River doorloopt en New York met New Jersey verbindt.

In de structuur van 12.000 vierkante meter (12.000 vierkante meter) was vroeger een communicatiesysteem voor een telefoonbedrijf.

Het project omvatte het ombouwen van een deel van het industriële gebouw uit de jaren 20 naar het New Yorkse hoofdkantoor voor Spring Studios - een creatief dienstenbureau gevestigd in Londen. Het bureau werd opgericht in 1996 en werkt samen met topmodemerken zoals Armani, Chanel en Prada, samen met andere bedrijven die gespecialiseerd zijn in luxe lifestyle-producten.

De architecten werden belast met het opnemen van een verscheidenheid aan programmatische elementen in het gebouw met meerdere niveaus, waaronder een evenementenruimte, foto- en filmstudio's, casting suites, montagekantoren, een bioscoop met 65 zitplaatsen, een kunstgalerie, een gastronomisch restaurant en een verhuurruimte voor verlichting en andere apparatuur.

Om het industriële karakter van de ruimte te behouden, heeft AA Studio waar mogelijk originele kenmerken behouden, terwijl moderne structurele en ontwerpelementen zijn toegevoegd.

De gevel, bestaande uit gele bakstenen, was zwart geverfd. Kleine horizontale openingen werden vervangen door grote stalen ramen omlijst.

"De bescheiden oorspronkelijke gevel is getransformeerd door het plaatsen van een massief venster in staal en glas, waardoor de studioruimten worden geopend voor het geweldige uitzicht op het open plein aan de uitgang van de Holland Tunnel, " legde het bedrijf uit. "Vanuit dit extra grote raam is het mogelijk om op elke verdieping veel van de opvallende gebouwen van Tribeca te zien."

Tijdens het onderzoek naar de oorspronkelijke structuur ontdekten de ontwerpers verborgen, oversized stalen spanten die het dak ondersteunen.

"Deze spanten waren verborgen in een diep verlaagd plafond onder de dakstructuur, " zei het bedrijf. "Deze elementen van het oorspronkelijke gebouw werden van de sloop gespaard en opgenomen in het ontwerp van het hoofdatelier en evenementenruimte."

Het project vereiste verschillende structurele veranderingen. Om plafondhoogtes van minstens 17 voet (5, 2 meter) in de studio's te creëren, werd de betonnen plaat tussen de vijfde en zesde verdieping verhoogd.

"Een andere moeilijke taak was het verwijderen van verschillende bestaande kolommen ter ondersteuning van de oorspronkelijke structuur, " zei het bedrijf. "Het dak van het bestaande gebouw is volledig herbouwd om de live belasting van het nieuwe dakterras te dragen."

Een kenmerkend element in de ruimte is een grote, gezwarte stalen trap die de zesde verdieping verbindt met een loungeruimte en het dakterras van 1.800 vierkante meter.

"Het ontwerp, geïnspireerd op surrealistische Escher-tekeningen, was erg complex", aldus het bedrijf. "De trap werd uiteindelijk in Italië gefabriceerd door een gespecialiseerd bedrijf genaamd Da Vinci. Hij werd in stukken naar de VS verzonden en op pijnlijke wijze geïnstalleerd en gelast."

Andere opvallende kenmerken zijn grote Deense houten vloeren en afwerkingen op galerijniveau door het hele gebouw.