Anonim

MAD Architects onthult afgeslankt ontwerp voor Lucas Museum in Chicago

Het team onder leiding van MAD Architects heeft herziene ontwerpen gepresenteerd voor het voorgestelde George Lucas Museum of Narrative Art langs de waterkant van Chicago (+ slideshow).

Het vierkante beeldmateriaal van het controversiële project is met 25 procent teruggebracht tot 27.870 vierkante meter en de voetafdruk is met 40 procent verkleind.

Het project is geconfronteerd met rechtszaken en kritiek van parken-voorstanders voor de impact ervan op het meer, maar werd vorig jaar verdedigd door Frank Gehry.

Het nieuwe ontwerp bevat ook extra vensters voor uitzicht op de stad, Lake Michigan en omliggende parken. De gevelbekleding van het museum moet nog worden gespecificeerd, maar de architecten gaven aan dat het waarschijnlijk in steen of beton wordt omhuld.

Het team omvat ook het lokale bedrijf Studio Gang als stadsontwerper en SCAPE uit New York als landschapsarchitect. Het zou worden gebouwd op wat momenteel parkeerterreinen zijn, en plannen omvatten een grote ondergrondse garage om die ruimtes te vervangen.

Het herziene ontwerp voegt een extra open ruimte van 1, 8 hectare toe die Studio Gang en Kate Orff van SCAPE ontwikkelen tot een reeks duinen met een filigraan van paden en paden die er doorheen lopen. "Het is bijna als een buitenmuseum. Het zal nu anders zijn dan alles in Noord-Amerika", aldus Kate Orff, volgens Crain's. "We proberen de lijn tussen het gebouw en de grond te vervagen."

Binnenin zal het gebouw galerijen, screening kamers en een restaurant met 360-graden uitzicht op de top van de tent-achtige structuur bevatten.

Het museum huisvest de privécollectie van kunst en memorabilia van de filmregisseur George Lucas, die achter de films van Star Wars en Indiana Jones zit. De term 'verhalende kunst' verwijst naar figuratieve beelden en verhalen en de collectie omvat schilderijen van Norman Rockwell, digitale kunst en kostuums en voorwerpen uit films. Lucas heeft zijn bedrijf LucasFilms in 2012 aan het bedrijf Disney verkocht.

Lucas overwoog eerder om zijn museum in LA en San Francisco te bouwen, maar stuitte op complicaties in beide steden. Zijn vrouw, Mellody Hobson, een zakenman, is geboren in Chicago.

Het herziene ontwerp zal bijna volgende week formeel ter goedkeuring worden voorgelegd aan de stad.

Doorsnede die de interne ruimtes van het gebouw toont