Anonim

Pitsou Kedem gebruikt bordgemerkt beton, glas en staal voor een modernistisch geïnspireerd huis in Tel Aviv

De Israëlische studio Pitsou Kedem heeft een gezinswoning in Tel Aviv voltooid, met behulp van een vrijdragende betonnen doos en glazen wanden om een ​​gebouw te creëren dat "overeenkomt met het modernisme van de jaren 1950" (+ diavoorstelling).

Net als het huis dat Pitsou Kedem voor zichzelf en zijn gezin in Ramat HaSharon ontwierp, vindt SB House zijn signalen uit de vormen en materialen die typisch worden gebruikt in de moderne architectuur.

De residentie van 510 vierkante meter, die de studio heeft ontworpen voor een gezin in Tel Aviv, beschikt over met bord gemarkeerde betonnen muren en grote vlakken van glas, waardoor natuurlijk licht het interieur kan overstromen.

Een betonnen kist met slaapkamers en badkamers op de bovenverdieping boven de woonkamer op de begane grond, die aan drie zijden door glas is ingepakt - vergelijkbaar in vorm met een Melbourne-woning van Matt Gibson die verwijst naar het Braziliaanse modernisme.

"De technologische vooruitgang van de industriële revolutie, die het gebruik van ijzeren en betonnen bouwstenen mogelijk maakte, bracht het evangelie van het modernisme met zich mee, " zei Kedem.

"Het gebruik van een cementmantel rond het huis produceert een fascinerende balans tussen open en gesloten systemen en vult het huis met verschillende lichtintensiteiten, " vervolgde hij, "deze stromen stromen in de betonnen structuur en benadrukken de sensualiteit ervan."

Een rij houten jaloezieën gemonteerd op de straatgevel versterkt de lineaire markeringen achtergelaten door de houten bekisting op de betonnen muren en helpt om de binnenkant van het gebouw verder te ventileren en te verlichten.

Een aangrenzende muur op volledige hoogte zit weg van de verhoogde betonnen doos boven de zitkamer, waardoor een nauwe opening tussen de twee delen van de structuur ontstaat.

Stalen balken en een strook glas die langs de twee eindwanden van het gebouw en over het dak lopen, overspannen de opening en helpen de onderliggende hal te verlichten. Een draaiende deur die de primaire ingang naar het huis biedt, is verborgen binnen een witte muur.

"De ervaring om op te staan ​​tegen de verzegelde ingang is als de architectuur van de tempels en vestingsgebouwen van Egypte, " zei Kedem.

Houten vloerplanken, gekozen om te verwijzen naar de met bord gemarkeerde betonnen muren en het plafond, worden overal in de woonruimte en op een verhoogde loopbrug gebruikt die bovenlangs loopt.

Terwijl de master suite zich op de bovenste verdieping bevindt, bevinden de kinderkamers zich in een kelder verlicht door een verzonken binnenplaats.

Gerelateerde inhoud: zie meer projecten van Pitsou Kedem