Architectuur

Grimshaw Architects achter het Eden Project van £ 100 miljoen in China

Grimshaw Architects achter het Eden Project van £ 100 miljoen in China
Anonim

Grimshaw Architects ontwerpt £ 100 miljoen Eden Project in China

Grimshaw Architects, het Londense bedrijf achter het belvormige ecologische park het Eden Project, heeft een £ 100 miljoen deal getekend voor het ontwerpen van een soortgelijk plan genaamd China Eden in Qingdao.

Onderwijs in Groot-Brittannië en liefdadigheid op milieugebied Het Eden Project werkt samen met de Chinese ontwikkelaar Jinmao Holdings Limited en Grimshaw Architects om een ​​tweede Eden Project te ontwerpen en ontwikkelen.

Eden China gaat zitten op de samenkomst van twee rivieren in de buurt van Qingdao, op een stuk teruggewonnen land dat is verwoest door zoutproductie en garnalenkwekerijen.

Het originele Eden Project van Grimshaw Architects werd in 2001 geopend in een voormalige kleiput in Cornwall. Acht gigantische geodetische koepels - of biomen - omsluiten een strook van het terrein van 2, 2 hectare, waardoor een temperatuurgecontroleerde omgeving wordt gecreëerd voor een enorme verzameling planten die worden beschreven als het 'grootste regenwoud in gevangenschap'.

Grimshaw Architects 'Het Eden Project opende in 2001 in een voormalige kleiput in Cornwall, Engeland

Een woordvoerder van Grimshaw Architects bevestigde dat een deal zojuist is ondertekend, maar het ontwerp en de reikwijdte van het project worden nog steeds bepaald.

"Grimshaw is verheugd om onze lange relatie met Eden Project voort te zetten, " vertelde Grimshaw-partner Jolyon Brewis aan Dezeen. "We zijn enthousiast over deze mogelijkheid om de thema's Eden in Cornwall te ontwikkelen en het ontwerp te maken voor een geheel nieuwe bestemming in Qingdao."

Het is onwaarschijnlijk dat het nieuwe ontwerp de bubbelachtige vormen van het Cornwall-schema van Grimshaw repliceert, maar het project beoogt een vergelijkbare impact te hebben op het toerisme in de regio. De Britse regeling heeft sinds de opening in 2001 meer dan 16 miljoen bezoekers naar Cornwall gebracht en £ 1, 6 miljard gegenereerd voor de lokale economie.

"We zijn al vele malen eerder benaderd om Eden-projecten te maken, maar zijn altijd afgewezen omdat we Eden niet in Cornwall wilden kopiëren", zegt mede-oprichter van Eden Project, Tim Smit.

"Deze kans is opwindend omdat onze partners onze mening delen dat we een project moeten bouwen dat voortbouwt op 4000 jaar Chinese relaties met het milieu en Eden's frisse benadering van onderwijs."

Het Britse programma heeft sinds de opening in 2001 meer dan 16 miljoen bezoekers naar Cornwall gebracht

Meer dan 63 miljoen bezoekers worden elk jaar aangetrokken door het gebied rond Qingdao, gedeeltelijk vanwege de uitgestrekte stranden en de tuinbouwshows op speciaal gebouwde locaties, waaronder een met aluminium bekleed paviljoen gemodelleerd op een bloem door het Nederlandse bedrijf UNStudio en uitgestrekte wetlandstructuren door HHD_FUN.

Het China Eden-project komt naar de stad, gelegen aan de oostkust van China, halverwege tussen Shanghai en Beijing, in een tijd van belangrijke herontwikkeling.

Steven Holl ontwerpt momenteel een complex van vier musea, terwijl een reeks pint-glasvormige torenblokken van RTA-Office nieuwe kantoren, appartementen en recreatieve voorzieningen voor de stad moeten bieden.

"De prachtige locatie voor China Eden heeft een fantastisch uitzicht over de hele stad, " zei een verklaring van het goede doel. "Het project past perfect in de belangrijkste transformatie- en regeneratiethema's van Eden en zal het leven brengen op een momenteel steriele en vervallen site."

Grimshaw Architects - dat ook een ecologisch park in Zuid-Korea heeft ontworpen waar tropische planten, watervallen en pinguïns zijn gehuisvest in enorme glas- en staalbiomen - onthulde onlangs ontwerpen voor een gouden bloembladvormige luifel boven de ingang van Euston Station in Londen.

Afbeeldingen met dank aan Shutterstock.