Architectuur

Atelier Rua schermt campingfaciliteiten af ​​met een witte gevel met latten

Atelier Rua schermt campingfaciliteiten af ​​met een witte gevel met latten
Anonim

Atelier Rua schermen Portugese campingfaciliteiten met witte lattengevel

Een scherm van verticale witte lamellen kronkelt rond deze voorzieningen voor campers in centraal Portugal, ontworpen door studio Atelier Rua in Lissabon (+ diavoorstelling).

Foto door FG + SG

De camping ligt aan de andere kant van de rivier de Tejo, ook bekend als de Taag, van de stad Abrantes.

Foto door FG + SG

De vorige voorzieningen waren ondergebracht in een reeks afzonderlijke gebouwen tussen een woonwijk in het zuiden en de rivier in het noorden.

Foto door FG + SG

Het schema van Atelier Rua verbindt deze bestaande gebouwen met een lange verenigende structuur. Dit creëert nieuwe overdekte ruimtes in de openingen en een aansluitende galerij die de totale oppervlakte op 6.950 vierkante meter brengt.

Foto door FG + SG

"Het idee van dit gebouw was om de achterkant van de reeds bestaande gebouwen te omarmen, een nieuwe rand te definiëren voor de kleine stad waar het staat", vertelde mede-oprichter van de studio Luis Valente aan Dezeen. "In zekere zin neemt de 'vloeibare' vorm de overgebleven ruimtes in tussen de bestaande gebouwen."

Foto door FG + SG

"De structuur, open en permeabel, zorgt voor een directe en constante relatie met de groene omgeving in de hele uitbreiding van het gebouw, " voegde hij eraan toe.

Foto door Miguel Manso

De noordgevel is gemaakt van een open scherm van verticale met glasvezel afgedekte stalen lamellen en slingert mee om zowel de oude als de nieuwe ruimtes te omhullen.

Het gebouw is iets boven de grond geheven, dus is het toegankelijk via aardehellingen en betonnen treden die leiden tot grote openingen in de lamellen.

Foto door Miguel Manso

De lamellen zijn bevestigd op de buitenkant van de dashboardplaten die rond de basis en de bovenkant lopen, op regelmatige afstanden over de lengte van de gevel en splinteren rond gebogen hoeken.

Foto door Miguel Manso

"Ze vormen een sluier of een scherm dat het rivierlandschap in het noorden omkadert, " zei Valente.

Foto door Miguel Manso

De hellende daken van de oudere gebouwen steken omhoog boven de toevoeging van één verdieping. Deze herbergen een receptie aan de westkant en een paar gemeenschappelijke ruimtes om te ontspannen, spelen of evenementen in het midden.

Foto door Miguel Manso

Voor deze kamers is een nieuwe cafetaria uitgerust met basisvoorzieningen in de keuken en zitplaatsen voor diners die uitkomen op de onverharde ruimte aan de voorkant.

Foto door FG + SG

Badkamers, douches en kleedkamers bevinden zich verderop en vormen blokken die lange betonnen balies beschutten die door een rij wastafels zijn doorboord.

Foto door FG + SG

Meer wastafels lopen langs de lattengevel voor de mannelijke douches, terwijl de vrouwelijke badzone is weggestopt aan het uiterste oosten van het gebouw.

Foto door FG + SG

De veranderende gebieden dienen ook een openbaar sportveld op het terrein en er is beschutte fietsenstalling voor bezoekers.

Foto door FG + SG

Door het hele gebouw zijn diensten langs het metalen plafond zichtbaar. Binnenwanden zijn wit geverfd of als ruw beton overgelaten aan de vloer.

Foto door FG + SG

Voor andere campings heeft Snøhetta een oud Noors botenhuis nieuw leven ingeblazen om een ​​slaapzaal voor kinderen te creëren en Kevin Hirth heeft een wolkachtig uitkijkplatform voorgesteld dat tussen de bomen in Colorado drijft.

Project credits:

Architect: Atelier Rua Structuren: Pedro Viegas Technisch team: Luis Silvestre e Ecoperfil