Anonim
Kleren hangen aan houten ladders in de Mit Mat Mama-winkel van Román Izquierdo Bouldstridge

Een modulair reksysteem bestaande uit houten ladders decoreert het interieur van deze zwangerschapskledingwinkel in Barcelona, ​​ontworpen door de Spaanse architect Román Izquierdo Bouldstridge (+ diavoorstelling).

Bouldstridge wilde een lichte en luchtige ruimte creëren geïnspireerd door de natuur voor zwangerschapskledingmerk Mit Mat Mama, dat ook winkels heeft in Madrid, Sevilla en Valencia.

"Het belangrijkste idee van het project was om een ​​sfeer te creëren waarin de textielproducten een dialoog aangaan met de architectuur, " zei Bouldstridge. "Het belangrijkste doel was om de uiteindelijke aankoopbeslissing van de klant positief te beïnvloeden door hen te betrekken in een ruimte van natuur, helderheid en licht."

De ontwerper heeft de begane grond aangepast om een ​​open ruimte te creëren met vier meter hoge plafonds en een volledig glazen gevel.

Paskamers, een kassa en een toilet bevinden zich onder een opslagzolder die toegankelijk is via een wit geschilderde wenteltrap.

Kleding wordt weergegeven op rails en planken bevestigd tussen rijen houten ladders. Elk van deze ladders is gemaakt van essenhout en ligt ongeveer een meter uit elkaar.

"We wilden alle diensten zoals de kassa, de paskamers en het toilet samenvoegen in een longitudinale lijn, " zei Bouldstridge. "De toegang tot de opslag is door middel van een witte stalen wenteltrap, die het wordt gepresenteerd als een sculptuur van de ingang."

"Het verticale ritme van de ladders, samen met de hangende planten, genereert een groen pad dat uiteindelijk leidt naar een grote spiegel die de winkel visueel dupliceert, " zei de ontwerper.

De ladders hebben een andere functie, afhankelijk van de hoogte waarin ze zijn geplaatst.

Over de eerste sport staan ​​banken en een bureau voor de kassa zit over de tweede sport. Bij de derde sport worden de stalen staven gebruikt als kleerhangers, terwijl ze bij de vierde sport gordijnen voor de paskamer ondersteunen.