Anonim

Film: Alpine Shelter van OFIS en Harvard-studenten vlogen over op de Skuta-berg in Slovenië

Deze film van filmstudio Carniolus laat zien hoe het Sloveense leger een helikopter gebruikte om de verschillende componenten van een berghut naar de berghelling te verplaatsen.

Foto door Andrej Gregoric

Alpine Shelter Skuta werd voor het eerst onthuld op Dezeen eind 2015 en werd ontworpen door studenten van Harvard University Frederick Kim, Katie MacDonald en Erin Pellegrino tijdens een workshop georganiseerd door Rok Oman en Spela Videcnik van de Sloveense studio OFIS.

Foto door Janez Martincic

Het gebouw bevindt zich op een perceel onder de Skuta-berg in Slovenië - de derde hoogste piek in de Kamnik-Alpen.

Daarom moest de constructie off-site worden gebouwd en per helikopter in drie delen worden getransporteerd om verstoring van het perceel te minimaliseren. Het werd in slechts één dag geïnstalleerd door een team van 60 vrijwilligers.

Foto door Janez Martincic

Het gebouw heeft een huid van glasvezel en betonnen lambrisering en driedubbele beglazing, waardoor het bestand is tegen de sterke wind en sneeuwafwijkingen die in de regio veel voorkomen. Metalen bevestigingen verankeren het op de rotsachtige grond.

Foto door Andrej Gregoric

De drie secties van de cabine verdelen het interieur in kamers die in schaal afnemen naar de rand van de berg. Er is genoeg ruimte voor maximaal acht bergbeklimmers tegelijk, evenals een keuken en een loungeruimte.

Foto door Anze Cokl