Anonim
Arrokabe Arquitectos creëert een geheel nieuw interieur voor een 18e-eeuws Spaans huis

Achter de traditionele gevel van dit Spaanse herenhuis heeft Arrokabe Arquitectos een eigentijds interieur gecreëerd met een golfvormig plafond, een zwevende trap en een muziekkamer op zolder.

Het huis ligt in de historische stad Santiago de Compostela en maakt deel uit van een traditionele rij uit de 18e eeuw. Het was recentelijk het huis van een priester, maar had ongeveer 30 jaar leeg gestaan.

De plaatselijke studio Arrokabe Arquitectos kreeg de opdracht om het pand aan te passen aan een stel en hun drie zonen.

De architecten lieten de straatgevel van het gebouw ongewijzigd, zodat voorbijgangers het verschil nooit zouden merken.

Maar van binnen herbouwden ze de structuur volledig met nieuwe houten vloeren en scheidingswanden.

"Het programma werd aangepast aan het bestaande volume van het hoofdgebouw", aldus studio-oprichters Óscar en Iván Quintela.

"Zo werd het verticale structurele systeem van dragende muren behouden, terwijl de rest van de structuur in hout werd gereconstrueerd."

Het gerenoveerde huis, genaamd Casa do Medio, bestaat uit drie verdiepingen en een kleinere zolderverdieping. De enige originele muren zijn die rond de omtrek en een extra scheidingswand die het hele pand in twee helften splitst.

Een nieuwe trap werd op dezelfde locatie geïnstalleerd als de oorspronkelijke en verbindt alle vier de niveaus.

Het begint als een solide structuur met houten treden en een ondoorzichtige balustrade, maar naarmate het stijgt, verandert het van vorm.

Op het volgende niveau worden de risers weggenomen en wordt de balustrade goudmetaal, terwijl aan de bovenkant de trap alleen maar bestaat uit eenvoudige treden die worden ondersteund door slanke witte verticale staven.

"De nieuwe trap wordt lichter naarmate hij het trappenhuis beklimt, " legden de architecten uit. "De constructie van elk trapgedeelte, van de moeilijker tot de lichtste elementen, is gerelateerd aan de verschillende aard van elke verdieping."

Hout werd ook gebruikt om de onderkant van het oude dak te bekleden. Het wit geschilderde plafond heeft een reeks rondingen die contrasteren met de harde lijnen van de bestaande muren, maar verbergt ook structurele elementen.

Het sculpturale plafond omlijst de nieuwe zolderruimtes, waaronder een kleine overloop en een muziekkamer. Het is ook zichtbaar vanaf de tweede verdieping, waar kamers zijn voorzien van een familie leefruimte en drie slaapkamers.

De eerste verdieping biedt plaats aan een gastensuite en een paar extra kamers, terwijl de begane grond een extra slaapkamer, een eetkamer, een woonkamer en een aparte keuken bevat.