Anonim
Hanna Maring installeert een houten badkuip en kleurrijke schermen in de Volkshotel-suite

Om een ​​gevoel van zen te creëren in deze hotelkamer in Amsterdam, heeft ontwerper Hanna Maring een Japans houten badkuip en semi-transparante schermen toegevoegd die zijn ontworpen om op verschillende tijden van de dag op de hemel te lijken (+ diavoorstelling).

Bathing Bikou is een van de negen unieke suites in het nieuwe Volkshotel in Amsterdam, elk bedacht door een andere ontwerper.

Hoewel de meeste kamers in het hotel een weids uitzicht bieden over de stad, had de ruimte voor afgestudeerde Maring Design Academy Eindhoven slechts een relatief klein venster. In reactie daarop baseerde ze haar ontwerp op het creëren van haar eigen opvattingen.

"Ik heb verschillende grote schuifschermen ontworpen met semi-transparante prints die op de lucht lijken", legt ze uit. "Ze zorgen voor een open en toch intieme sfeer en creëren verschillende opvattingen in de ruimte."

"Op deze manier combineert de hotelkamer de functies van slapen, wassen en ontspannen in één ervaring en één ruimte", vertelde ze aan Dezeen.

Om de houten schermen te maken, drukte Maring een kleurrijk verloop op een semi-transparant textiel, met behulp van een halftoonproces dat bekend staat als FM-screening.

Het ontwerp is bedoeld om bij zonsopgang en zonsondergang op de lucht te lijken. Van dichtbij is het puntpatroon duidelijk zichtbaar, terwijl het patroon van veraf in een naadloos verloop overgaat.

"Ik heb de puntgroottes opgeblazen van een gradiënt dat is verwerkt via FM-screening", zei Maring. "Dit proces vertaalt afbeeldingen in microstippen die willekeurig worden geplaatst, in tegenstelling tot het gebruikelijke rastersysteem dat wordt gebruikt voor het afdrukken van bestanden."

"De gradiënten en kleuren lijken op een uitzicht op de lucht op verschillende tijdstippen gedurende de dag en staan ​​in contrast met de vaak grijze Nederlandse lucht en het betonnen gedomineerde interieur, " voegde ze eraan toe.

Het bad in het midden van de kamer is een traditionele Japanse Ofuro gemaakt van cederhout. Andere recente projecten met houten kuipen zijn een huis met glascoating in Tokio en een penthouse-appartement in Kiev.

Alle meubels en interieurelementen in de rest van de kamer zijn gemaakt van multiplex.

Het Volkshotel is in 2014 in Amsterdam geopend. Het is gevestigd in een betonnen gebouw uit de jaren 60 en heeft in totaal 172 kamers.