Anonim
Beroofde families herinneren Mars-astronauten met de roetset van Franziska Steingen

Als een astronaut zou sterven op weg naar de rode planeet, is de Soot Home Grieving Set van de Duitse ontwerper Franziska Steingen bedoeld om hun familie te helpen rouwen om het verlies.

Na het onderwerp Mars-ruimtevaart te hebben bestudeerd tijdens een reis naar NASA in Houston, begon Steingen te overwegen wat er zou gebeuren als een van de astronauten zou sterven tijdens een missie.

Omdat begrafenissen op Mars momenteel niet mogelijk zijn, wilde de Duitse ontwerper een object ontwerpen dat de rouw op aarde zou kunnen sluiten.

"Ik vond het thema van de dood - hoe ongemakkelijk het ook klinkt - cultureel, historisch en filosofisch zeer interessant, " zei Steingen. "Na een bezoek aan NASA in Houston, heb ik me heel intensief beziggehouden met het onderwerp Mars en de reis daarheen, maar ik was benieuwd naar wat er zou gebeuren als een van de astronauten zou sterven onderweg of op de rode planeet."

Er is een groeiende interesse in reizen naar Mars sinds NASA's robotachtige Curiosity-rover in 2012 op de planeet landde. De organisatie verwacht dat zijn langetermijn-Orion-programma de ruimtevaart naar Mars rond 2035 zal vergemakkelijken.

In 2013 vroegen meer dan 200.000 mensen een enkeltje aan om deel te nemen aan een Mars-nederzetting en vorig jaar organiseerde NASA een wedstrijd om voorstellen te vinden voor 3D-geprinte woningen op de rode planeet.

Steingen's Soot Home Grieving set bestaat uit een glazen urn en een kandelaar.

Omdat een lichaam niet naar de aarde zou worden teruggebracht, zou de urn worden gevuld met de as van de persoonlijke bezittingen van de overledene voordat deze werd verzegeld met een houten stop.

Het tweede object stelt rouwenden in staat "het rouwproces te visualiseren" door een kaarslichtritueel uit te voeren.

Nadat de kaars is aangestoken, wordt deze op een houten plaat geplaatst en afgedekt door een glazen koepel ondersteund door een stalen frame.

Wanneer de bovenkant van de kaarsvlam in contact komt met het metaal, vormt het zich en blijft het aan de bovenkant van de glazen koepel plakken.

Hoe meer het ritueel wordt uitgevoerd, hoe donkerder het glas wordt totdat het volledig is bedekt met roet.

"Met Roet kunnen we rouw zichtbaar maken in een samenleving waarin dood en rouw om de doden nog steeds een taboe-onderwerp is", aldus Steingen. "Over dood en rouw wordt zelden gesproken. Mensen vinden het tegenwoordig moeilijk om de gevoelens van rouw in de gemeenschap te verdragen, hoewel de noodzaak om dit te doen vaak is."