Ontwerp

Smarin's Nap Bar nodigt Dubai-bezoekers uit om op zachte keien te rusten

Smarin's Nap Bar nodigt Dubai-bezoekers uit om op zachte keien te rusten
Anonim

Nap Bar in Dubai nodigt bezoekers uit om te slapen op zachte kiezelvormige stoelen

Het Franse meubelmerk Smarin heeft een tijdelijke installatie gemaakt van zachte duinvormige ligstoelen, ontworpen om bezoekers aan te moedigen te stoppen en een dutje te doen (+ diavoorstelling).

Bezoekers worden uitgenodigd om "los te koppelen en op te laden" bij de installatie in het Zumtobel Lighting-magazijn in Dubai, waar een verscheidenheid aan producten is ontworpen door Smarin.

"Ik had het idee voor de Nap Bar, want als ik in grote steden loop, neem ik soms een pauze met een kopje koffie, maar heb ik eigenlijk meer een echte pauze nodig", zegt oprichter Stephanie Marin.

De Dune-stoelen zijn gemaakt van verschillende schuimdichtheden, dus ze zijn op sommige plaatsen zacht en op andere moeilijker voor verschillende ondersteuningsniveaus.

Elk van de stoelen heeft een andere vorm, sommige lijken op zacht glooiende heuvels en andere lijken meer op wolken.

Naast meubels is de Nap Bar ingericht met met latex gevulde kussens - met gaten in het midden voor bezoekers om hun gezicht te laten rusten - wollen poncho's, kruidenthee en etherische oliën.

Cirkelvormige Kairos-lampen hangen over het meubilair en schakelen zichzelf in intervallen van vijf seconden aan en lijken op ademhaling.

Ook te zien is Smarin's Play Yet! modulair reksysteem, gemaakt van kurk en hout, waarbij geen rails of schroeven moeten worden gemonteerd.

De Nap Bar is geopend in het Zumtobel Lighting-magazijn van 9 tot 31 maart 2016, als onderdeel van de Design Days Dubai- en Art Dubai-evenementen.

Een soortgelijke "slaapzaal" werd getoond op het London Festival of Architecture in 2015, waar kleurrijke hangmatten werden geplaatst in een slecht verlichte kamer die was gevuld met rustgevende muziek.

Architect Jürgen Mayer H onderzocht ook de mogelijkheden van nomadische slaappatronen, in zijn Nap Gap-kamer gecreëerd voor de Istanbul Design Biennale 2014.