Architectuur

Amerikaanse architectuurschool is van plan het gebruik van styreen bij het maken van modellen te verbieden

Amerikaanse architectuurschool is van plan het gebruik van styreen bij het maken van modellen te verbieden
Anonim

Amerikaanse architectuurschool wil het gebruik van styreen bij het maken van modellen verbieden

Het architectuurcollege aan de Washington University in St. Louis heeft aangekondigd dat het van plan is om studenten te verbieden styreen in hun modellen te gebruiken, onder verwijzing naar gezondheidsrisico's in verband met de chemische stof die wordt gebruikt om schuimplaten te maken.

Het verbod werd gemeld in Student Life, een onafhankelijke krant gerund door studenten aan de universiteit van Missouri. De architectuurschool is gehuisvest in de Sam Fox School of Design and Visual Arts.

"De school bespreekt het gezondheidsprobleem en onderzoekt alternatieve materialen, " vertelde decaan van Sam Fox, Carmon Colangelo, aan Student Life in een e-mail. Een aantal architectuurscholen heeft het materiaal al verbannen, voegde hij eraan toe, en Sam Fox is van plan dit tegen volgend najaar te doen.

Styreen is een chemische stof die wordt gebruikt om verschillende materialen te maken, waaronder rubber, hars en polystyreenschuim.

Verschillende instanties hebben gerapporteerd over de gezondheidsrisico's van blootstelling aan styreen, waarvan sommige beweren dat het een carcinogeen voor de mens kan zijn.

"Gezondheidseffecten van blootstelling aan styreen kunnen het centrale zenuwstelsel omvatten en omvatten klachten van hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, verwardheid, slaperigheid, malaise, concentratiestoornissen en een gevoel van intoxicatie", aldus de Amerikaanse Occupational Safety & Health Administration ( OSHA).

Het Informatie- en Onderzoekscentrum van Styrene heeft echter verklaard dat "consumenten geen risico lopen op producten gemaakt van styreen".

Polystyreenschuim - gewoonlijk piepschuim genoemd - wordt gebruikt om producten te maken zoals afhaalcontainers, wegwerpkoffiekopjes en borden voor architecturale modellen

Polystyreenschuim, gewoonlijk aangeduid als piepschuim, wordt gebruikt om producten te maken zoals afhaalcontainers, wegwerpkoffiekopjes en borden voor architecturale modellen. (In hoofdletters verwijst piepschuim naar een specifiek product van Dow Chemical.)

Tientallen Amerikaanse steden hebben het gebruik van polystyreenproducten voor eenmalig gebruik verboden, grotendeels vanwege hun onvermogen om biologisch af te breken op stortplaatsen.

Sommige studenten vrezen dat het verbod op styreen in de architecturale studio's van de Washington University een negatieve invloed zal hebben op hun werk.

"Ik hou van styreen omdat je het in zoveel verschillende vormen en maten kunt krijgen", zegt student Land Land, student aan de architectuur. "Het is goedkoper dan hout en je kunt het verwarmen om van vorm te veranderen. Je kunt hetzelfde doen met andere materialen, maar het is veel arbeidsintensiever."

Bouwkundestudenten schuren het product meestal bij het maken van modellen. De krant zei dat studenten om stukjes styreen samen te voegen, vaak een speciaal oplosmiddel gebruiken dat naar verluidt giftige dampen produceert.

Eve Bobrow, een student architectuurstudent, zei dat ze af en toe de studio had verlaten "omdat iedereen styreen gebruikte voor hun definitieve modellen" en het veroorzaakte haar hoofdpijn.

Ondanks deze gezondheidsproblemen blijft ze het materiaal gebruiken. "Ik gebruik absoluut nog steeds styreen, " zei Bobrow. "Mijn laatste model was eigenlijk helemaal van styreen. Mensen worden niet gestraft als ze styreen gebruiken, maar het wordt zeker als de standaard beschouwd."

De Association of Collegiate Schools of Architecture vertelde Dezeen dat zij geen officieel standpunt heeft over het gebruik van materialen in schoolstudio's.

Dezeen heeft contact opgenomen met de universiteit en het American Institute of Architecture Students, maar heeft nog geen reactie ontvangen.