Anonim

Tate Modern Switch House van Herzog & de Meuron opent voor het publiek

Deze nieuwe afbeeldingen van de Britse fotograaf Jim Stephenson bieden een kijkje in de uitbreiding van Herzog & de Meuron aan Tate Modern in Londen, die vrijdag officieel werd geopend (+ slideshow).

De 64, 5 meter hoge toren creëert 60 procent meer expositieruimte voor de Londense galerij, die sinds de opening in 2000 een van de belangrijkste culturele attracties van de stad is geworden.

Het wordt het Switch House genoemd en heeft een buitenkant van traliewerk metselwerk en gevouwen oppervlakken, terwijl het interieur een assortiment bovengrondse en ondergrondse galerijen omvat, evenals een nieuw dakterras met panoramisch uitzicht over de stad.

De Zwitserse studio Herzog & de Meuron werd terug uitgenodigd om de uitbreiding te ontwerpen, nadat hij verantwoordelijk was voor de oorspronkelijke conversie van de voormalige Bankside Power Station.

De benadering van de architect was het creëren van de tweede reeks galerijen aan de andere kant van de Turbine-hal - de enorme openbare ruimte die de toegang tot Tate Modern vormt.

Deze nieuwe ruimtes zijn verbonden met de bestaande galerijen - in het gedeelte van het gebouw dat nu het Boiler House wordt genoemd - via nieuwe binnenbruggen op de eerste en vierde verdieping.

"We zijn verheugd dat het oorspronkelijke concept voor Tate Modern, zoals gepland ten tijde van de eerste wedstrijd in 1995, een realiteit is geworden", zegt mede-oprichter van Herzog & de Meuron Pierre de Meuron.

"Het originele cross-access concept voor het museum is gerealiseerd met ingangen van drie verschillende kanten; men heeft toegang tot het gebouw en de Turbineruimte vanuit het noorden, het westen en nu ook vanaf de zuidkant, " voegde hij eraan toe.

Het traliewerk metselwerk dat de buitenkant van het gebouw bekleedt, helpt de uitbreiding bij het metselwerk van de oorspronkelijke krachtcentrale van Giles Gilbert Scott.

Grote perforaties laten het licht overdag naar binnen filteren en zorgen ervoor dat het gebouw 's avonds gloeit. Er zijn ook een aantal slanke vensters die plakjes over de baksteenoppervlakken vormen.

"Een toevoeging aan een bestaand gebouw is altijd erg moeilijk, zelfs problematisch: sommige mensen zullen het nieuwe gedeelte beter waarderen, anderen zullen de voorkeur geven aan het oude gedeelte, sommigen zullen zeggen dat de uitbreiding niet nodig was, anderen zijn overtuigd van het tegenovergestelde, " zei studio mede-oprichter Jacques Herzog.

"We wilden anticiperen op dergelijke controversiële opvattingen, " zei hij.

"Ons doel was om een ​​bouwconglomeraat te creëren dat als één ding lijkt, niet als fase één en fase twee."

De toren met 10 verdiepingen bevindt zich op de top van drie ondergrondse betonnen olietanks, die Herzog & de Meuron in 2012 omzetten in ruimtes voor performancekunst.

Vanaf hier loopt een betonnen trap omhoog om de nieuwe ingang en winkel te ontmoeten.

Nieuwe galerijen zijn te vinden op de tweede, derde en vierde verdieping, met werken van kunstenaars zoals Marina Abramović, Carl Andre, Roni Horn en Kader Attia.

Er is ook een galerij gewijd aan individuele kunstenaars, die momenteel het werk van Louise Bougeois toont.

De verdiepingen worden stapsgewijs kleiner naar de top van de toren, waar ruimtes voor onderwijs en evenementen te vinden zijn, samen met een nieuwe ledenkamer en restaurant en het nieuwe uitkijkplatform op het dak.

"Terwijl de oorspronkelijke Tate Modern ging over het onthullen van bestaande infrastructuur, gaat de uitbreiding over het bouwen van infrastructuur", legt Ascan Mergenthaler uit, een senior partner bij Herzog & De Meuron.

"Ons doel was om een ​​architectuur te creëren die flexibiliteit, improvisatie, aanpassing en verandering mogelijk maakt, " vervolgde hij, "van de holle ondergrondse tanks gewijd aan performance en installatiekunst, tot de verheven galerijen met verlichting van bovenaf met hun grote lichtgevende plafonds, van een breed lint voor circulatie dat door het gebouw slingert, naar royale, met daglicht verlichte onderwijsruimtes. "

Tate Modern officieel geopend voor het publiek op vrijdag 17 juni 2016, na een reeks preview-evenementen.

Herzog & de Meuron was relatief onbekend toen het de oorspronkelijke Tate Modern-opdracht won, maar heeft sindsdien galerijen over de hele wereld voltooid, waaronder het Perez Museum in Miami, het Parrish Art Museum in de staat New York en een uitbreiding van het Musée Unterlinden in Frankrijk .